ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λίγο πριν την επίσκεψη Ρ.Τ.Ερντογάν η Άγκυρα εκδίδει αντι-ΝΟΤΑΜ ελληνικών ασκήσεων στο Αιγαίο: «Είναι αποστρατικοποιημένες περιοχές»

«Παραβιάζουν την Συνθήκη της Λωζάνης» - Στο Μαξίμου διέρρεαν για... «θετική ατζέντα»

Λίγο πριν την επίσκεψη Ρ.Τ.Ερντογάν η Άγκυρα εκδίδει αντι-ΝΟΤΑΜ ελληνικών ασκήσεων στο Αιγαίο: «Είναι αποστρατικοποιημένες περιοχές»

Λίγο πριν έρθει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η Τουρκία με έκδοση αντι-ΝΟΤΑΜ για ελληνικές ασκήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Αιγαίο θέτει εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών!

Έτσι η Άγκυρα “απαντά” στα όσα από το Μαξίμου διέρρεαν ότι θα ειναι βήμα βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας η επικείμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου ενώ μιλούν ότι θα υπάρχει «θετική ατζέντα».

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα εξέδωσε τρεις ΝΟΤΑΜ για την πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο για μια περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου, μία περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου και, τέλος, μια περιοχή βορειοδυτικά της Χίου.

Πρόκειται για συνεκπαιδεύσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως επισημαίνουν επιτελείς του υπουργείου Άμυνας, πρόκειται για ασκήσεις τύπου «ΤΡΙΑΙΝΑ» που θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε διεθνή ύδατα και δεν αφορούν σε νησιά.

Ωστόσο, αυτό δεν άρεσε στην Τουρκία που εξέδωξε αντι-ΝΟΤΑΜ για τις ελληνικές ασκήσεις, καθώς όπως υποστηρίζει παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης, καθώς γίνονται κοντά σε νησιά τα οποία «υπόκεινται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης».

Δείτε αναλυτικά την τουρκική ΝΟΤΑΜ:

-A9211/23 (Issued for LTBB LGGG) – NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNS:

THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE ‘A4368/23’ LGGGYNYX NOTAM ISSUED
BY GREEK CAA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

THE ‘A4368/23’ NOTAM ISSUED BY GREEK CAA CONSTITUES A BREACH OF
GREECE’S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS
OF EASTERN AEGEAN ISLANDS UNDER ‘THE 1914 SIX POWERS DECISION’,
‘THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY (WITH ITS ANNEX, THE CONVENTION
RELATING TO THE REGIME OF THE STRAITS).
IPSARA(PSARA),SISAM(SAMOS) AND SAKIZ(CHIOS) MENTIONED IN THE NOTAM
AT REFERENCE HAS A DEMILITARIZED STATUS. THUS
IPSARA(PSARA),SISAM(SAMOS) AND SAKIZ(CHIOS) AND/OR HER TERRITORY
MUST NOT BE INCLUDED IN ANY SCENARIO/CONCEPT OF ANY MILITARY
TRAINING OR EXERCISE. 08 DEC 06:00 2023 UNTIL 14 DEC 10:00 2023. CREATED: 05
DEC 09:40 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.