Μαίνεται η φωτιά στη Θάσο – Κάηκαν τα μοναδικά έλατα του νησιού

Σε δύσβατο σημείο έχει επεκταθεί η πυρκαγιά

Μαίνεται η φωτιά στη Θάσο – Κάηκαν τα μοναδικά έλατα του νησιού

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο, καθώς μετά την αναζωπύρωση τα ξημερώματα του Σαββάτου, η φωτιά επεκτάθηκε βορειότερα καίγοντας δασική έκταση σε ορεινή δυσπρόσιτη περιοχή.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έκαναν από νωρίς το πρωί συνεχείς ρίψεις νερού. Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι οπότε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης γίνεται ευκολότερο.

Ωστόσο, όλοι οι εμπλεκόμενοι κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν από τη δύση του ηλίου οπότε και θα σταματούσαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Κάτοικοι και επισκέπτες των οικισμών του νησιού που βρίσκονται κοντά στα μέτωπα της φωτιάς, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέρασαν μια ακόμα νύχτα αγωνίας.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και οι δεκάδες εθελοντές επικεντρώνονταν μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην ανάσχεσή της φωτιάς ώστε να μην περάσει στη Σκάλα Ποταμιάς και τον Θεολόγο, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θέση «Αη Λιά» μετά την αναζωπύρωσή της.

Η κατάσταση ήταν αποπνικτική στον Θεολόγο από τον καπνό, με πολλούς κατοίκους να κατεβαίνουν στο παράλιο μέτωπο, ενώ τα ξημερώματα χτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών στην Ποταμιά και το Θεολόγο, προκειμένου να κληθούν όσοι μπορούσαν να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, εκτός από τη δασική έκταση η οποία έχει καεί μέχρι τώρα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι κάηκαν τα μοναδικά έλατα τα οποία υπήρχαν στη Θάσο, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς. Ένα μικρό δάσος που βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο έχει σβήσει πλέον από τον χάρτη της χλωρίδας του νησιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.