Mark Milley προς Αμερικανούς αξιωματικούς: «Ετοιμαστείτε για μία μεγάλη σύγκρουση με Κίνα και Ρωσία»

«Η πιθανότητα ενός πολέμου μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων αυξάνεται»

Mark Milley προς Αμερικανούς αξιωματικούς: «Ετοιμαστείτε για μία μεγάλη σύγκρουση με Κίνα και Ρωσία»

Για μία μελλοντική σύγκρουση με Κίνα και Ρωσία προειδοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Mark Milley τους αποφοιτούντες αξιωματικούς από την σχολή του Γουέστ Πόιντ και να προετοιμαστούν για έναν παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων, ρομποτικά άρματα μάχης, πλοία και αεροπλάνα.

«Θα πολεμάτε με ρομποτικά τανκς, πλοία και αεροπλάνα», είπε, σύμφωνα με την Daily Mail, ο στρατηγός Mark Milley, ο ανώτατος αξιωματικός της Αμερικής, μιλώντας σε περισσότερους από 1.000 αξιωματικούς του Στρατού.

«Είμαστε μάρτυρες μιας επανάστασης στον τομέα του πολέμου και των πυρομαχικών ακριβείας. Αυτό που κάποτε ήταν αποκλειστικό προσόν του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τώρα διαθέσιμο στα περισσότερα εθνικά κράτη με οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν», τόνισε.

Η πιθανότητα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης «μεταξύ μεγάλων δυνάμεων» αυξάνεται, προειδοποίησε ο στρατηγός Μαρκ Μίλι.

Μιλώντας ενώπιον των φοιτητών που αποφοιτούν από το West Point, ο Milley είπε ότι «ο κόσμος στον οποίο αναλαμβάνετε υπηρεσία οδηγείται σε μια σημαντική διεθνή σύγκρουση μεταξύ μεγάλων δυνάμεων».

Ο Milley συνέχισε ξεχωρίζοντας την Κίνα και τη Ρωσία, περιγράφοντας και τις δύο χώρες ως δυνάμεις με «σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες» και ότι σκοπεύουν να «αλλάξουν την τρέχουσα παγκόσμια τάξη που βασίζεται σε κανόνες (σ.σ. όπως συμφέρουν την διεθνιστική Δύση)».

Ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματικός των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγός Mark Milley, προειδοποίησε τους στρατιώτες που αποφοιτούν από το West Point το Σάββατο να προετοιμαστούν για μια «σημαντική διεθνή σύγκρουση» με τη Ρωσία και την Κίνα - μια αψιμαχία που είπε ότι θα δει τους δόκιμους να πολεμούν ρομποτικά τανκ, πλοία και αεροπλάνα

Μιλώντας σε περισσότερους από 1.000 αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού, ο Milley είπε στους αποφοίτους να προετοιμαστούν για την τρέχουσα σύγκρουση με τις αναδυόμενες υπερδυνάμεις - η οποία είπε ότι είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι μελλοντικοί πόλεμοι
Ενθουσιώδεις δόκιμοι πέταξαν τα καπέλα τους στον αέρα για να σηματοδοτήσουν το τέλος της τετραετίας τους στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point μετά την παθιασμένη ομιλία του στρατηγού

Και συνέχισε: «Οποιοδήποτε υπεροπλία απολαύσαμε τα τελευταία 70 χρόνια, τελειώνει γρήγορα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθούν στην πραγματικότητα… αμφισβητούμενες σε κάθε τομέα πολέμου – στις διαστημικές δυνάμεις, στον κυβερνοχώρο, στο Ναυτικό, στην Αεροπορία και φυσικά στην γη».

Οι ΗΠΑ, είπε, δεν μπορούν πλέον να μείνουν αδρανείς ως στρατιωτική δύναμη, καθώς τα δύο έθνη συνεχίζουν να δείχνουν μία ανάπτυξη επιθυμίας για παγκόσμια κατάκτηση – η Ρωσία με την επιθετικότητά της στην Ουκρανία και η Κίνα με την πρόσφατη οικονομική και στρατιωτική της ανάπτυξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ όποιον βλέπουν να αναπτύσσεται τον κατατάσσουν αυτομάτως στις παγκόσμιες απειλές.

Κάνοντας παραλληλισμούς με την τεχνολογία που παρατηρήθηκε στην επέμβαση της Ρωσίας, ο Milley προειδοποίησε ότι οι μελλοντικοί πόλεμοι θα είναι ακόμη πιο περίπλοκοι, με αφανείς εχθρούς και εξελιγμένες συγκρούσεις που θα απαιτήσουν την ανάγκη για νέα όπλα και στρατηγικές από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή, αυτή ακριβώς τη στιγμή, μια θεμελιώδης αλλαγή συμβαίνει στον ίδιο τον χαρακτήρα του πολέμου», είπε ο Milley, βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.