ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαζικά αεροπορικά χτυπήματα της τουρκικής αεροπορίας κατά Κούρδων σε Ιράκ και Συρία (βίντεο)

Απάντηση για την απώλεια 12 Τούρκων στρατιωτών

Μαζικά αεροπορικά χτυπήματα της τουρκικής αεροπορίας κατά Κούρδων σε Ιράκ και Συρία (βίντεο)

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον 71 θέσεων Κούρδων μαχητών σε Συρία και Ιράκ, με αποτέλεσμα «να εξουδετερωθούν συνολικά 59 τρομοκράτες», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υποδηλώσουν ότι «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν 48 στόχους στη βορειοανατολική Συρία το τελευταίο διήμερο.

Υπογράμμισε πως χρησιμοποιήθηκαν κυρίως μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) για να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους – όπως νοσοκομεία, πρατήρια καυσίμων, σιταποθήκες, εργοστάσια επεξεργασίας σιτηρών, κατοικίες, κτλ. – προκαλώντας σημαντικές απώλειες. Ορισμένες από τις πληγείσες υποδομές καταστράφηκαν ολοσχερώς και τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν, αναφέρει.

Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσε ότι εξαιτίας των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών καταστράφηκε μια κλινική για διαβητικούς στο Κομπάνι.

«Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον (μη στρατιωτικών) υποδομών θα επιτείνουν την ανθρωπιστική τραγωδία στη βορειοανατολική Συρία» επισημαίνει, αφού οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με σοβαρή επισιτιστική κρίση και ελλείψεις καυσίμων.

 Η Τουρκία εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας σε αντίποινα για τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν την Παρασκευή και το Σάββατο μαχητές του PKK εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 12 Τούρκους στρατιωτικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουν ενταθεί τις τελευταίες 36 ώρες, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμευόμενος ότι θα εκδικηθεί για τους «μάρτυρες» που θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.