ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με επίθεση-«κεραυνό» οι Ρώσοι μπήκαν στο Τόρσκε μόλις 8 χλμ. από την Λίμαν και κατέλαβαν το ανατολικό μέρος του!

Η πόλη αποτελεί τον συνδετικό «αρμό» μεταξύ των μετώπων του Χάρκοβο και του Ντόνμπας

Με επίθεση-«κεραυνό» οι Ρώσοι μπήκαν στο Τόρσκε μόλις 8 χλμ. από την Λίμαν και κατέλαβαν το ανατολικό μέρος του!

Επίθεση «κεραυνό» πραγματοποιούν αυτή την στιγμή οι Ρώσοι στη στρατηγικής σημασίας πόλη Τόρσκε ανάμεσα στο μέτωπο του Κουπιάνσκ και της Λίμαν και έχουν μπει στην πόλη και έχουν ήδη καταλάβει το ανατολικό μέρος της όπως παραδέχονται και ουκρανικές πηγές.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να αναχαιτίσουν την ρωσική διείσδυση καθώς η πόλη αυτή είναι ο συνδετικός «αρμός» μεταξύ των μετώπων του Χάρκοβο και του βόρειου Ντόνμπας.

Απέχει μόλις 8 χλμ. από τη Λίμαν που είναι το μεγάλο στοίχημα αυτή την στιγμή στο Ντονμπάς και ο κύριος στόχος των Ρώσων πριν από το Ιζίουμ (αμφότερες απώλειες στην μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών το φθινόπωρο του 2022).

Το Τόρσκε έχει τον ίδιο ρόλο που έπαιζε το Σολεντάρ στις μάχες του Μπάκχμουτ: Αν οι Ρώσοι το καταλάβουν ολοκληρωτικά αποκτούν μεγάλο πλεονέκτημα και για την Λίμαν και για το Κουπιάνσκ αλλά και για το ίδιο το Σεβέρσκ, καθώς το επιτρέπει η γεωγραφία της περιοχής.

Από το Τόρσκε οι Ρώσοι θα μπορέσουν να διασχίσουν τον ποταμό Seversky Don και να αποκτήσουν πολλά τακτικά πλεονεκτήματα.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ισχυρή υποστήριξη από την ρωσική Αεροπορία και από επιθετικά ελικόπτερα Ka-52.

Oι εξελίξεις στα ουκρανικά μέτωπα είναι άσχημες για τις δυνάμεις του Κιέβου και ίσως για αυτόν τον λόγο και η Γαλλία μετά την Βρετανία που έδωσε στους Ουκρανούς πυραύλους cruise Storm Shadow, δίνει με την σειρά της πυραύλους cruise SCALP.

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1678686110971576320

Την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί επιχειρούν νέες εφόδους κατά των οικισμών Mπερχίβκα και Κλισίιβκα που βρίσκονται βόρεια και νότια της πόλης Μπάκχμουτ, για να μπορέσουν να την κυκλώσουν από δύο σημεία.

Όλες οι επιθέσεις τους όμως δείχνουν να είναι αναποτελεσματικές και φαίνεται πως οι Ρώσοι τους εγκλωβίζουν συνεχώς μέσα σε μικρές «ζώνες θανάτου» με παραπλανητικές υποχωρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.