ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μεγάλη ρωσική επίθεση στο Κουπιάνσκ – Καταλήφθηκαν Synkivka και Masyutivka – Τραγική η θέση των Ουκρανών στο Μπάκχμουτ

Οι Ρώσοι «τρέχουν» για να πετύχουν αποφασιστικές νίκες πριν την έλευση των δυτικών αρμάτων μάχης

Μεγάλη ρωσική επίθεση στο Κουπιάνσκ – Καταλήφθηκαν Synkivka και Masyutivka – Τραγική η θέση των Ουκρανών στο Μπάκχμουτ

Συνεχίζουν οι Ρώσοι την επίθεση που ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ και κατέλαβαν τους οικισμούς Synkivka και Masyutivka και αυτή την στιγμή επιτίθενται στον οικισμό Hryanykivka (μερικές αναφορές λένε ότι ήδη έχει καταληφθεί) που βρίσκεται στα ανατολικά περίχωρα του Κουπιάνσκ.

Eίναι μία ακόμα αιφνιδιαστική επιχείρηση των Ρώσων σε ένα μέτωπο το οποίο το Κίεβο θεωρούσε «σίγουρο» και «σταθερό».

Οι Ρώσοι πραγματοποιούν ταυτόχρονες επιθετικές ενέργειες σε Ζαπορίζια, Ugledar, Κουπιάνσκ, Μπάκχμουτ, Σεβέρσκ και Λίμαν.

Στην ουσία επιβεβαιώνουν την έλλειψη ανδρών που έχουν οι ουκρανικές δυνάμεις λόγω των τρομακτικών απωλειών των τελευταίων μηνών.

https://twitter.com/ILRUSSO12/status/1622180207384842241

Στο Μπάκχμουτ τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για τους Ουκρανούς και πολλοί θεωρούν πως η πόλη μπορεί να έχει καταληφθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει τις βόρειες και τις ανατολικές συνοικίες και πλέον οι μάχες διεξάγονται στο κέντρο ενώ ήδη αποχωρούν οι καλύτερες ουκρανικές μονάδες και το Κίεβο αφήνει πίσω τους «αναλώσιμους» δηλαδή κληρωτούς χαμηλής εκπαίδευσης για να καθυστερήσουν τους Ρώσους.

Οι Ρώσοι θέλουν να πετύχουν μία φιλόδοξη στρατηγική σκέψη με βάση την οποία θα έχουν καταφέρει να καταλάβουν τις πόλεις «κλειδιά» Μπάκχμουτ, Σεβέρσκ, Ugledar, Kουπιάνσκ (κάποιοι θεωρούν πως με πτώση του Σεβέρσκ εύκολα θα καταληφθεί και η Λίμαν) πριν ληφθούν οι βασικές ενισχύσεις σε δυτικά άρματα μάχης από τους Ουκρανούς.

Αν το έχουν καταφέρει θα έχουν και δεσπόζουσα θέση στα πεδία των μαχών και οι δυτικές ενισχύσεις θα αναλωθούν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψανδρίας είναι εμφανές. Οι Ρώσοι θεωρούν πως αυτό θα αντικατασταθεί με αποστολή χιλιάδων πρώην (;) στρατιωτικών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κάτι το οποίο ήδη συνέβαινε και συμβαίνει κατά τις δηλώσεις των Σ.Λαβρόφ και Μ.Ζαχάροβα.

Συγκεκριμένα η Μ.Ζαχάροβα είπε: «Ο Josep Borrell σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Pais»: «Οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εξέτασαν ποτέ και δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν τον στρατό τους στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν στη σύγκρουση.

Και με τη μορφή εκπαιδευτών, και με τη μορφή ειδικών υπηρεσιών, και με τη μορφή μισθοφόρων. Επιπλέον, η αποστολή τους ξεκίνησε πολύ πριν από το 2022».

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του είχαν μια σημαντική επιτυχία στον πόλεμο με την Ουκρανία. Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχο τους την Μικολάιφκα, ένα μικρό χωριό στην περιοχή του ανατολικού Ντονέτσκ στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας δεν πήρε επίσημη θέση για το όλο θέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρακτορείο Reuters, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.