ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Μεξικό: Αντιαρματικός εκτοξευτής ΑΤ-4 (σαν αυτούς που στάλθηκαν στην Ουκρανία) στα χέρια των καρτέλ (βίντεο)

Άγνωστο απο τον προμηθεύτηκαν

Μεξικό: Αντιαρματικός εκτοξευτής ΑΤ-4 (σαν αυτούς που στάλθηκαν στην Ουκρανία) στα χέρια των καρτέλ (βίντεο)

Η μεξικανική κυβέρνηση διεξάγει πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών για πάνω από μια δεκαετία με περιορισμένη επιτυχία. Αυτά τα καρτέλ προμηθεύονται παράνομα σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό από δυτικές χώρες, καθιστώντας τον αγώνα συγκρίσιμο με εκείνους στις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής.

Την Τετάρτη, το μεξικανικό τηλεοπτικό κανάλι Milenio δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Τα μεξικανικά καρτέλ προετοιμάζονται για πόλεμο, έχουν στρατιωτικού βαθμού ROCKET LAUNCHER» που δείχνει ένα βίντεο ενός μέλους του Καρτέλ του Κόλπου (Cartel Del Golfo, CDG) που μεταφέρει έναν «στρατιωτικό εκτοξευτή χειροβομβίδων κατά τη διάρκεια ενός σημείου ελέγχου στο Ματαμόρος, Ταμαουλίπας».

Η Azucena Uresti του Milenio αναγνώρισε τον εκτοξευτή πυραύλων ΑΤ-4 ενώ σημείωσε ότι ο εκτοξευτής πυραύλων στη μαύρη αγορά κυμαίνεται από 20.000 έως 60.000 δολάρια.

Ο εκτοξευτής πυραύλων είναι ένα AT-4, ένας αντιαρματικός εκτοξευτής μιας χρήσης Σουηδίας, ο οποίος στάλθηκε επίσης στην Ουκρανία μαζί με Javelins.

Ωστόσο, αυτά τα όπλα στρατιωτικής ποιότητας εμφανίζονται σε πόλεις στα σύνορα του Μεξικού κατά τη διάρκεια της χειρότερης κρίσης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ στην ιστορία.

Το Ματαμόρος συνορεύει άμεσα με το Μπράουνσβιλ του Τέξας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.