ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Merkava εξουδετέρωσαν αντιαρματική θέση στον Λίβανο – Συνεχίζεται η πίεση στην Γάζα (βίντεο)

Ο ισραηλινός στρατος το βράδυ της Παρασκευής εξουδετέρωσε πυραύλους που εκτοξεύουν αντιαρματικά βλήματα στο Λίβανο και έναν «τρομοκράτη»

Merkava εξουδετέρωσαν αντιαρματική θέση στον Λίβανο – Συνεχίζεται η πίεση στην Γάζα (βίντεο)

«Ο IDF εξαλείφει πυραύλους τρομοκρατών που εκτοξεύουν αντιαρματικά βλήματα από λιβανέζικο έδαφος», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον IDF ένα ισραηλινό τανκ πυροβόλησε έναν πυρήνα τρομοκρατών που προσπαθούσε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους από λιβανέζικο έδαφος προς το Ισραήλ.

Ισραηλινά αεροσκάφη επιτέθηκαν επίσης και σκότωσαν έναν τρομοκράτη που πλησίασε τη συνοριακή περιοχή κοντά στην πόλη Σλόμι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Την ίδια ώρα οι επίγειες δυνάμεις του Ισραήλ πλησιάζουν την πόλη της Γάζας , το μεγαλύτερο και πιο πυκνοκατοικημένο κέντρο πληθυσμού στον παλαιστινιακό θύλακα, όπως υποδηλώνουν δορυφορικές εικόνες και βίντεο από ανοιχτές και επίσημες πηγές.

Τουλάχιστον δύο πύραυλοι εθεάθησαν να χτυπούν απευθείας στην ισραηλινή πόλη Sderot το βράδυ της Παρασκευής, με έναν να χτυπά την αυλή ενός νηπιαγωγείου. Θραύσματα έπεσαν στα τζάμια του κτιρίου καθώς και σε πολλά παρακείμενα αυτοκίνητα. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Από τότε που ο Ισραηλινός Στρατός ξεκίνησε τη χερσαία του επίθεση στη Γάζα πριν από μια εβδομάδα, σηματοδοτώντας την τελευταία φάση του πολέμου του εναντίον της Χαμάς, τα στρατεύματά του προχώρησαν σε τρεις άξονες – από τα βορειοδυτικά σύνορα της Γάζας κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου, από τα βορειοανατολικά κοντά στο Μπείτ Χανούν και από ανατολικά προς δυτικά, κατά μήκος του νότου της πόλης της Γάζας – σε μια προφανή προσπάθεια να χωριστεί η λωρίδα στα δύο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού να ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι στο τραπέζι» η ιδέα της κατάπαυσης του πυρός, και πως οι επιθέσεις στοχεύουν φυλάκια, αρχηγεία και άλλες υποδομές της Χαμάς και όχι τους αμάχους. Από την πλευρά της η Χαμάς κάνει λόγο για μάχες σώμα με σώμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.