ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με «μπράβους» που ήταν πρώην τρόφιμοι (βίντεο)

Πρόκειται για παιδιά από κακοποιητικές οικογένειες που βρήκαν καταφύγιο στην «Κιβωτό»

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με «μπράβους» που ήταν πρώην τρόφιμοι (βίντεο)

Μέσω των καταγγελιών που ολοένα και πληθαίνουν για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και το ηγετικό στέλεχος, τον πατέρα Αντώνιο, έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, φέρεται πως ο πάτερ κυκλοφορούσε με ορισμένους άντρες γύρω του σε ρόλο σωματοφυλάκων, οι οποίοι μάλιστα ήταν πρώην τρόφιμοι των δομών της «Κιβωτού».

Πρόκειται για παιδιά από κακοποιητικές οικογένειες που βρήκαν καταφύγιο στην «Κιβωτό» και ύστερα παρέμειναν ως εργαζόμενοι εκεί και «φύλακες» του πατέρα Αντωνίου.

Μάλιστα φέρεται πως οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονταν ιδιαίτερα σκληρά στα παιδιά των δομών.

Ληγμένα τρόφιμα;

Μια 50χρονη καταγγέλλει τις  συνθήκες στην ΜΚΟ «Κιβωτό του Κόσμου» με πεινασμένα παιδιά και ληγμένα τρόφιμα και σάπια φρούτα.

Η γυναίκα πριν από μερικά χρόνια έμεινε άνεργη  μεγαλώνοντας μόνη της ένα κοριτσάκι και αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην «Κιβωτό» προκειμένου να εξασφαλίσει στο παιδί της έστω το φαγητό του.

Πήγε την κόρη της στην «Κιβωτό του Κόσμου» στον Κολωνό πριν από 12 χρόνια, όταν το παιδί της ήταν μόλις 2,5 ετών.

Και η αιτία ήταν ότι δεν είχε τη δυνατότητα να προσφέρει στο παιδί της ούτε καν το φαγητό του και ήλπιζε ότι στην Κιβωτό του Κόσμου θα έβρισκε όλα όσα δεν μπορούσε να δώσει η ίδια στην κόρη της.

«Όταν ερχόταν στο σπίτι, ερχόταν και ήταν πεινασμένο γιατί πάνω μαγειρεύαμε φασόλια μαυρομάτικα και σαλάτες πατάτες για τα παιδάκια 2,5, 5 και 10 ετών γιατί έκαναν λέει νηστεία» περιγράφει η 50χρονη.

Άλλη ήταν η διατροφή που έκαναν τα παιδιά που φιλοξενούνταν στη δομή και άλλη η διατροφή του πατέρα Αντωνίου και των καλεσμένων του λέει στο Mega.

«Yπήρχαν περίοδοι που μαγειρεύαμε κρέας, για τα παιδιά σπανίως, για τους υπόλοιπους ναι. Υπήρχε ειδική διατροφή για τον πατέρα Αντώνιο και όταν είχε καλεσμένους ή επώνυμους τα πράγματα αλλάζανε εντελώς» λέει η ίδια.

Τον πατέρα Αντώνιο, δεν τον είδε ποτέ, αν και το είχε ζητήσει.

Είδε μια κοινωνική λειτουργό που της ανακοίνωσε ότι για να γίνει δεκτή η κόρη της στο βρεφονηπιακό τμήμα, για να της πληρώνουν το μισό ενοίκιο και για να της δίνουν τρόφιμα, εκείνη ως αντάλλαγμα θα έπρεπε να εργάζεται εθελοντικά ως μαγείρισσα. Οι ίδιοι κανόνες ίσχυαν και για άλλους γονείς. Η δομή φιλοξενούσε τα παιδιά και οι γονείς εργάζονταν χωρίς χρήματα.

«Τους είπα ότι αυτή είναι μεσοβέζικη λύση. Μου είπαν εάν φύγετε από εδώ δεν θα σας δίνουμε το ενοίκιο. Μας πρόσφεραν τρόφιμα ληγμένα και σάπια φρούτα»

Οι υπεύθυνοι της δομής δεν επέτρεπαν στην γυναίκα να δει την κόρη της, μια μέρα αιφνιδιαστικά μπήκε στο βρεφονηπιακό τμήμα.

«Επειδή έβλεπα ότι το παιδί άλλαζε συμπεριφορές μπήκα και είδα μπάχαλο, βρωμιά πολύ, τα παιδιά γυμνά, άλλα άρρωστα να κλαίνε και μια παιδαγωγός που δεν ήταν πάνω από 20 ετών».

Όταν το απόγευμα έπαιρνε την κόρη της στο σπίτι η συμπεριφορά της μικρής ήταν εντελώς διαφορετική και άκρως ανησυχητική.

Όλη αυτή την κατάσταση η 50χρονη την μετέφερε στα οικεία της πρόσωπα. Κανείς δεν την πίστεψε και αποφάσισε να πάρει το παιδί της από την δομή του Κολωνού. Σήμερα η μικρή είναι 14 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.