Μόσχα προς Σουηδία-Φινλανδία: «Στο ΝΑΤΟ θα έχετε μεγαλύτερο φόβο – Θα αναγκαστούμε να αναπτύξουμε τακτικά πυρηνικά όπλα»

Τι αναφέρει η ρωσική κρατική τηλεόραση

Μόσχα προς Σουηδία-Φινλανδία: «Στο ΝΑΤΟ θα έχετε μεγαλύτερο φόβο – Θα αναγκαστούμε να αναπτύξουμε τακτικά πυρηνικά όπλα»

Σχολιαστής του ρωσικού δικτύου «Rossiya One» δήλωσε για την επικείμενη ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας  ότι ο «Ο επίσημος λόγος τους είναι ο φόβος αλλά θα αισθάνονται περισσότερο φόβο στο ΝΑΤΟ».

«Όταν εμφανιστούν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σουηδία και τη Φινλανδία, η Ρωσία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να εξουδετερώσει την ανισορροπία και τη νέα απειλή με την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση απηχεί τις απόψεις του Κρεμλίνου.

Πρόσφατα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και υπερηχητικούς πυραύλους στον θύλακα του Καλίνινγκραντ μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, ως απάντηση στη επέκταση του ΝΑΤΟ με τις σκανδιναβικές χώρες.

Στο μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε απευθυνόμενος στην ηγεσία της Φινλανδίας ότι κάνει «λάθος» που επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ καθώς δεν αντιμετωπίζει «καμία απειλή για την ασφάλεια». Από την πλευρά του, το φινλανδικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την σχετική απόφαση μέσα τις επόμενες ημέρες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τακτικά πυρηνικά όπλα είναι τα λεγόμενα «χρησιμοποιήσιμα πυρηνικά όπλα» μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, που έχουν τη δυνατότητα διάτρησης του εδάφους για να εκραγούν δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, καταστρέφοντας υπόγεια καταφύγια και αποθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.