Τι αναφέρει η ρωσική κρατική τηλεόραση

Σχολιαστής του ρωσικού δικτύου «Rossiya One» δήλωσε για την επικείμενη ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας  ότι ο «Ο επίσημος λόγος τους είναι ο φόβος αλλά θα αισθάνονται περισσότερο φόβο στο ΝΑΤΟ».

«Όταν εμφανιστούν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σουηδία και τη Φινλανδία, η Ρωσία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να εξουδετερώσει την ανισορροπία και τη νέα απειλή με την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση απηχεί τις απόψεις του Κρεμλίνου.

Πρόσφατα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και υπερηχητικούς πυραύλους στον θύλακα του Καλίνινγκραντ μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, ως απάντηση στη επέκταση του ΝΑΤΟ με τις σκανδιναβικές χώρες.

Στο μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε απευθυνόμενος στην ηγεσία της Φινλανδίας ότι κάνει «λάθος» που επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ καθώς δεν αντιμετωπίζει «καμία απειλή για την ασφάλεια». Από την πλευρά του, το φινλανδικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την σχετική απόφαση μέσα τις επόμενες ημέρες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τακτικά πυρηνικά όπλα είναι τα λεγόμενα «χρησιμοποιήσιμα πυρηνικά όπλα» μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, που έχουν τη δυνατότητα διάτρησης του εδάφους για να εκραγούν δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, καταστρέφοντας υπόγεια καταφύγια και αποθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!