ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μπερχίβκα: Νέα έφοδος των Ουκρανών να καταλάβουν τον οικισμό κατέληξε σε πανωλεθρία

Το Κίεβο έπληξε το Λουγκάνσγκ με πυραύλους cruise Storm Shadow (βίντεο)

Μπερχίβκα: Νέα έφοδος των Ουκρανών να καταλάβουν τον οικισμό κατέληξε σε πανωλεθρία

Νέα επιθετική προσπάθεια των Ουκρανών να καταλάβουν τον οικισμό της Μπερχίβκα κατέληξε σε πανωλεθρία και οι Ουκρανοί αφήσαν πίσω τους και σε αυτό το μέτωπο (μετά από αυτό της Ζαπορίζια) πολλούς νεκρούς και τραυματίες όπως και κατεστραμμένο εξοπλισμό.

Η θέση της Μπερχίβκα είναι στρατηγική καθώς βρίσκεται στην βόρεια «πύλη» του Μπάκχμουτ. Δεν θα ήταν οξύμωρο να υποθέσουμε πως αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία νέα μάχη στο Μπάκχμουτ από την «ανάποδη».

Δηλαδή αυτή τη στιγμή οι Ουκρανοί προσπαθούν να πετύχουν αυτό που έκαναν οι Ρώσοι σε εννέα μήνες.

Να καταλάβουν την πόλη του Μπάκχμουτ ακολουώντας την ίδια πορεία.

Όμως εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Μεγάλες σε αριθμό ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται εντός και πέριξ της πόλης, αξιοποιώντας τις αμυντικές θέσεις και οχυρώσεις που είχαν κατασκευάσει οι Ουκρανοί κατά την διάρκεια οκτώ ετών.

Ο εφοδιασμός τους είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός καθώς όλο το έδαφος ανατολικά της πόλης είναι πλέον ρωσικό και όλες οι γραμμές διοικητικής μέριμνας των Ρώσων έχουν μεταφερθεί εκεί.

Εναντίον των ουκρανικών επιθέσεων χρησιμοποιείται η ρωσική αεροπορία όπως επίσης πραγματοποιείται και εκτενής χρήση των επιθετικών ελικοπτέρων Κa-52 και Μi-28.

Για την ακρίβεια, επειδή οι Ουκρανοί αναγκάζονται για πρώτη φορά να πολεμήσουν ως τακτικός στρατός σε τόσο μεγάλη κλίμακα, δηλαδή με μεγάλους σχηματισμούς σε ευρεία πολεμικά πεδία, όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι ρωσικές δυνάμεις όπως τα μαχητικά και τα επιθετικά ελικόπτερα μπορούν να αξιοποιηθούν στο φουλ των δυνατοτήτων τους και όπως προβλέπεται από το σκοπό κατασκευής τους.

Σε ό,τι αφορά τις αμυντικές υποδομές που κληρονόμησαν οι Ρώσοι από τους Ουκρανούς αρκεί να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούν το υπόγειο σύστημα επικοινωνίας και μεταφορών το οποίο είχαν κατασκευάσει κατά την διάρκεια των περασμένων οκτώ ετών και το οποίο αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματικό όταν το χρησιμοποιούσαν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων κατά την εννιάμηνη πολιορκία της πόλης.

Αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στο Λουγκάνσγκ και μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από την πόλη, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti, ο οποίος ήταν μάρτυρας της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις πυραυλικές επιθέσεις με πυραύλους cruise Strom Shadow στη βιομηχανική ζώνη της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/JK2022Z/status/1666714607812247554

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.