ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Δένδιας: Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου

Πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης

Ν.Δένδιας: Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (γνωστότερο ως Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης), το οποίο συστάθηκε προπολεμικά από την Κοινωνία των Εθνών (με την ονομασία Μόνιμο Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης) και στη συνέχεια συστάθηκε εκ νέου το 1945 βάσει του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Joan Donoghue στην οποία υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στο Δικαιοδοτικό όργανο αυτό, καθώς η χώρα μας είναι σταθερά προσηλωμένη στην πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στις σχέσεις μεταξύ των Κρατών.

Επεσήμανε ότι βασική αρχή της Ελλάδας είναι η επίλυση όλων των διμερών διαφορών, πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, μέσω διαπραγματεύσεων και εφόσον αυτές δεν ευοδωθούν, να γίνεται παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.