ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Namer 1500: Το βαρύ ισραηλινό ΤΟΜΠ βελτιώνει την ευκινησία του (βίντεο)

Βασίζεται στο άρμα MERKAVA

Namer 1500: Το βαρύ ισραηλινό ΤΟΜΠ βελτιώνει την ευκινησία του (βίντεο)

Οι Ισραηλινοί κατά τη διάρκεια των σκληρών πολέμων τους με τους Άραβες κατάλαβαν ότι ένα ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού) πρέπει να διαθέτει βαριά – εφάμιλλη ων αρμάτων μάχης – θωράκιση και έτσι δημιούργησαν το NAMER που είναι η έκδοση ΤΟΜΠ των αρμάτων MERKAVA.

Στη νεότερη έκδοσή του βρίσκεται το Namer 1500 με κινητήρα 1.500 hp που μετά την θωράκιση του (έχει αντέξει πλήγμα από KORNET) πλέον βελτιώνει την ευκινησία.

Έχει βάρος 63+ τόνους γεγονός που υποδηλώνει την βαριά του θωράκιση και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα άνω των 85 χ.α.ω. ενώ διαθέτει τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με πολυβόλο των 12,7 χλστ. ή εκτοξευτή βομβίδων Mk19. Επίσης το όχημα φέρει ελαφρύ πολυβόλο των 7,62 χλστ. Έχει πλήρωμα τριών ατόμων και μπορεί να μεταφέρει μια ομάδα μάχης 9 πολεμιστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.