NATO: Αλλάζει ηγεσία η Ναυτική Αεροπορική Διοίκηση

Ποιος είναι ο νέος Έλληνας Διοικητής

NATO: Αλλάζει ηγεσία η Ναυτική Αεροπορική Διοίκηση

Η Ναυτική Αεροπορική Διοίκηση του NATO αλλάζει από σήμερα ηγεσία, ορίζοντας νέο διοικητή της συμμαχικής δύναμης τον Έλληνα αρχιπλοίαρχο Ηλία Ράπτη.

Ο Έλληνας αξιωματικός «πήρε τα ηνία» της Ναυτικής δύναμης του NATO, με βάση το Northwood της Βρετανίας, από τον Γερμανό υποναύαρχο, Hans-Jörg Detlefsen.

Ποιος είναι ο νέος Διοικητής της Maritime Air Command NATO

Ο Ηλίας Ράπτης κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1984. Από το 1988 έως το 1997 υπηρέτησε ως Επιτελάρχης σε Φρεγάτες, Αντιτορπιλικά και Αμφίβια πλοία. Διορίστηκε ως Διοικητής ενός Ναρκοθηρευτικού με τον βαθμό του Πλωτάρχη το 2005-2006 και ως Διοικητής ενός πλοίου βοηθητικής υποστήριξης με τον βαθμό του Αντιπλοίαρχου το 2012 – 2013.

Η ειδικότητά του είναι η Ναυτική Αεροπορία ως πιλότος ναυτικού ελικοπτέρου. Έλαβε την αρχική του εκπαίδευση το 1993, έγινε εκπαιδευτής πτήσης και πέταξε πάνω από 2500 ώρες κυρίως με AB212 στον ρόλο ASW. Διετέλεσε Διοικητής στην 1η Μοίρα Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού το 2007 – 2008.

Διορίστηκε COS Διοίκησης Ελικοπτέρων Ελλάδος (2011 – 2012), Διευθυντής Βάρδιας του Ελληνικού Κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου (2013 – 2016), Διοικητής της Διοίκησης Ελικοπτέρων Πολεμικού Ναυτικού (2016 – 2017) και COS Διοίκησης Ναυτικού Αιγαίου (Διοίκηση Ναυτικού Αιγαίου 2018 – 2019).

Από το 2008 έως το 2011 διορίστηκε ως Info Ops/Stratcom SME στη ναυτική βάση JFC Naples και συμμετείχε σε δύο επιχειρήσεις του NATO (Anti-Piracy Ops και Operation «Unified Protector»).

Το 2019 προήχθη σε Αρχιπλοίαρχος και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου (2019 – 2020) και της Διοίκησης Ναυτικής Αεροπορίας (2020 – 2022).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.