ΗΠΑ: Το Ναυτικό κατάσχεσε ηρωίνη αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αραβική Θάλασσα

Τα πλοία USS Tempest και USS Typhoon κατέσχεσαν τα ναρκωτικά που ήταν κρυμμένα πάνω σε ένα αλιευτικό σκάφος χωρίς σημαία

ΗΠΑ: Το Ναυτικό κατάσχεσε ηρωίνη αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αραβική Θάλασσα

Σκάφη του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών κατέσχεσαν 385 κιλά (849 λίβρες) ηρωίνης στην Αραβική Θάλασσα αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μια μεγάλη σύλληψη από τη διεθνή ναυτική επιχείρηση στην περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Τα πλοία USS Tempest και USS Typhoon κατέσχεσαν τα ναρκωτικά που ήταν κρυμμένα πάνω σε ένα αλιευτικό σκάφος χωρίς σημαία που εκτελούσε δρομολόγια στα ύδατα της Μέσης Ανατολής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεθνής επιχείρηση. Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Το Ναυτικό δήλωσε ότι το αλιευτικό σκάφος πιθανότατα προερχόταν από το Ιράν. Και τα εννέα μέλη του πληρώματος ταυτοποιήθηκαν ως Ιρανοί υπήκοοι, σύμφωνα με τον πλωτάρχη Τίμοθι Χόκινς, εκπρόσωπο του 5ου Στόλου του αμερικανικού Ναυτικού που εδρεύει στη Μέση Ανατολή.

Δεν διευκρίνισε ποιος παρήγαγε τα ναρκωτικά ή τον τελικό προορισμό τους.

Καθώς η ομάδα κρούσης αυξάνει τις περιφερειακές περιπολίες, έχει κατασχέσει παράνομα ναρκωτικά αξίας άνω των 193 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη θάλασσα φέτος – περισσότερο από το ποσό των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαζί, ανέφερε η ανακοίνωσή της.

Η ηρωίνη διακινείται στη Μέση Ανατολή και ακόμη και στην Ευρώπη από το Ιράν και το Αφγανιστάν μέσω χερσαίων διαδρομών στα Βαλκάνια, στα βουνά του Νότιου Καυκάσου ή στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την περσινή Παγκόσμια Αξιολόγηση Συνθετικών Ναρκωτικών του ΟΗΕ. Οι λαθρέμποροι από το Ιράν έχουν πάρει όλο και περισσότερο τη θάλασσα για να μεταφέρουν ηρωίνη στη Νότια Ασία, προστίθεται στην έκθεση, με Ιρανούς και Πακιστανούς ναυτικούς να συλλαμβάνονται συχνά κοντά στη Σρι Λάνκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα διάτρητα ανατολικά σύνορα του Ιράν μήκους 1.923 χιλιομέτρων (1195 μιλίων) με το Αφγανιστάν, τον μεγαλύτερο παραγωγό οπίου στον κόσμο, το έχουν μετατρέψει σε βασική χώρα διαμετακόμισης για το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.