ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

«ΤΑΛΩΣ 2022»: Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου – Γαλλίας στην Αν.Μεσόγειο (βίντεο)

«Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με ευκαιρία της παρουσίας του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle»

«ΤΑΛΩΣ 2022»: Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου – Γαλλίας στην Αν.Μεσόγειο (βίντεο)

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, σήμερα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δυνάμεων της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών ενόπλων δυνάμεων η άσκηση αεράμυνας «ΤΑΛΩΣ 2022».

Σε δελτίο Τύπου του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι «η άσκηση πραγματοποιήθηκε με ευκαιρία της παρουσίας του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι δραστηριότητες της άσκησης αεράμυνας «ΤΑΛΩΣ» εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας και πραγματοποιούνται σε τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Προστίθεται ότι «το σενάριο της άσκησης αφορούσε πτήσεις σχηματισμών μαχητικών σε χαμηλό ύψος, με στόχο την προσβολή στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς. Κύριος σκοπός της άσκησης, ήταν ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξάσκηση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε ρεαλιστικές συνθήκες».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «μέσα από τη συγκεκριμένη κοινή δραστηριότητα συνεκπαιδεύεται το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών Δυνάμεων, ενώ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων και της αεράμυνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ακόμα ότι «η άσκηση αεράμυνας «ΤΑΛΩΣ» στέλνει θετικά μηνύματα για την ετοιμότητα των δύο κρατών για συνεργασία, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στο Τομέα της άμυνας και Ασφάλειας. Κύπρος και Γαλλία μοιράζονται κοινούς δεσμούς και κοινό ενδιαφέρον για συνεργασία με σκοπό την προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας στη περιοχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.