Απώλεια στρατιωτικού υλικού από μονάδα του ΠΝ στη Λέρο – Αφαίρεσαν αντιαρματικά, χειροβομβίδες (upd)

Απώλεια στρατιωτικού υλικού από μονάδα του ΠΝ στη Λέρο –  Αφαίρεσαν αντιαρματικά, χειροβομβίδες (upd)

(Aνανέωση από αρχικό κείμενο 07.05) Μεγάλου μεγέθους είναι τελικά η κλοπή στη μονάδα του ΠΝ στη Λέρο. Δύο αντιαρματικά, χειροβομβίδες, εκρηκτικά, βραδύκαυστο φυτίλι, σφαίρες και γενικώς υλικό που προοριζόταν για τις ομάδες υποβρυχίων καταστροφών, είναι ανάμεσα στα κλοπιμαία και για τον λόγο αυτό κατεβαίνει άμεσα κλιμάκιο αξιωματικών στο νησί για να κάνει καταγραφή απωλειών.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, άρα εκτιμάται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται κάποιος που είχε πρόσβαση στην υπηρεσία. Η απομάκρυνση του υλικού έγινε, ενώ στις αποθήκες υπήρχε συναγερμός, κάμερες και διπλές κλειδαριές!

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ αναχώρησαν το πρωί για τη Λέρο προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων.

Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ θα ερευνήσουν τον χώρο ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι η απώλεια του υλικού διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα σε καταμέτρηση κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής.

Σήμερα το πρωί ανακρίνεται το προσωπικό της βάσης και όσοι είχαν πρόσβαση την τελευταία διετία στις αποθήκες από όπου λείπουν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά. Παράλληλα ελέγχεται το οπτικό υλικό από την καταγραφή των καμερών.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος έλεγχος στη μονάδα είχε γίνει στις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Πάντως, αυτό που φοβούνται οι Αρχές είναι το ενδεχόμενο το «εξαφανισμένο» υλικό να καταλήξει στα χέρια κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης

Νέα καταμέτρηση στη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το πρωί ξεκίνησε νέα καταμέτρηση προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των εκρηκτικών που χάθηκαν.

Στη συνέχεια θα γίνει σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή και όλα τα στοιχεία θα φτάσουν στα χέρια των αξιωματικών που χειρίζονται την έρευνα.

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρουν ότι γίνεται έλεγχος σε όλα τα πλοία, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαχειριστικού λάθους.

Η κλοπή 280 τόνων πετρελαίου

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται οπλισμός από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Πριν από δύο χρόνια η συγκεκριμένη υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, είχε απασχολήσει τις αρμόδιες Αρχές, μετά την κλοπή 280 τόνων πετρελαίου.


Συναγερμός για τον εντοπισμό στρατιωτικού υλικού που χάθηκε από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου έχει σημάνει στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, γνωστοποιεί ότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, διαπιστώθηκε ότι λείπει στρατιωτικό υλικό, δίχως να προσδιορίζει αν πρόκειται για οπλισμό, εκρηκτικά ή κάτι άλλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα, ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε ή χάθηκε το στρατιωτικό υλικό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.