Πραγματοποιήθηκε
την Τρίτη 28 Ιουλίου 2009 στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η
παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό της πέμπτης από τις έξι συνολικά Φρεγάτες
τύπου Standard, οι οποίες εκτελούν εργασίες εκσυγχρονισμού μέσου χρόνου
ζωής. 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου 2009 στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό της πέμπτης από τις έξι συνολικά Φρεγάτες τύπου Standard, οι οποίες εκτελούν εργασίες εκσυγχρονισμού μέσου χρόνου ζωής, όπως αναφέρει σχετικά δελτίο Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού. 

 

Στην τελετή παράδοσης της Φ/Γ ΕΛΛΗ, παρέστησαν ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ Αναστάσιος Νεράντζης, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Παναγιώτης Μελάς, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Διευθύνσεως Εξοπλισμών κ. Αναστάσιος Τενεκούδης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος ΠΝ καθώς και πλήθος λοιπών προσκεκλημένων.

Tο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αφορά 6 από τις 10 Φ/Γ κλάσης Standard του ΠΝ και βρίσκεται σε εξέλιξη στα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο 2004 και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός πέντε Φ/Γ οι οποίες έχουν παραδοθεί στο ΠΝ, ενώ η τελευταία φρεγάτα (Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ) αναμένεται να παραδοθεί περί τα τέλη του 2009.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να κατεβάσετε τις παραπάνω φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση, ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: (συμπιεσμένες σε αρχείο .zip, 2,9 MB)