ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΛΣ για τουρκική προσπάθεια εμβολισμού στις Οινούσσες: «Καθημερινό φαινόμενο – Έχουμε συνηθίσει» (βίντεο)

ΛΣ για τουρκική προσπάθεια εμβολισμού στις Οινούσσες: «Καθημερινό φαινόμενο – Έχουμε συνηθίσει» (βίντεο)

Για μια ακόμα φορά οι Τούρκοι προσπάθησαν να προκαλέσουν ένταση στο Αιγαία, στο νέο βίντεο ντοκουμέντο, που τράβηξε σκάφος της Frontex, φαίνεται η προσπάθεια μιας τουρκικής ακταιωρού να παρενοχλήσει τόσο το σκάφος της Frontex, αλλά και ένα ελληνικό αλιευτικό.

Το ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής έχει εισέλθει παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών και πραγματοποιεί πολύ επικίνδυνους ελιγμούς.

Ελιγμοί που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο του πληρώματος της Frontex που βρίσκεται στο σημείο, όσο και ενός αλιευτικού σκάφους.

Τι απαντά το Λιμενικό Σώμα για τη σημερινή πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο

Στις σημερινές παρενοχλήσεις σκαφών του Λιμενικού Σώματος, σκάφους της δύναμης Frontex και αλιευτικού, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, από δύο τουρκικές ακταιωρούς, αναφέρθηκε με σημερινή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.

«Περιστατικά σαν το σημερινό τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στο ανατολικό Αιγαίο και δεν μας εκπλήσσουν, δεν μας πτοούν και τα αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα» αναφέρει ο κ.Λαγκαδιανός. Προσθέτει ότι «το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κλιμακούμενες προκλήσεις των τελευταίων μηνών στο ανατολικό Αιγαίο, αναβάθμισε στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τα μέτρα φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, ενισχύοντας τη δύναμή του τόσο σε μέσα όσο και σε στελεχιακό δυναμικό, με αποτέλεσμα την εξάλειψη των μεταναστευτικών ροών από θαλάσσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος επισημαίνει εξάλλου, ότι «το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει αμηχανία και εκνευρισμό προς την τουρκική πλευρά και για το λόγο αυτό προβαίνουν σε ενέργειες που αντιβαίνουν σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, όπως οι σημερινές παρενοχλήσεις στη Χίο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.