Μ.Τσαβούσογλου: «Δεν έχουμε διαφωνίες με τη Ρωσία για τις συρράξεις σε Λιβύη & Συρία»

Μ.Τσαβούσογλου: «Δεν έχουμε διαφωνίες με τη Ρωσία για τις συρράξεις σε Λιβύη & Συρία»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως Ρωσία και Τουρκία δεν έχουν αντίθετες απόψεις σε Συρία και Λιβύη, χωρίς όμως να εξηγεί γιατί ακυρώθηκε η χθεσινή συνάντηση.

«Δεν υπάρχουν τεχνικές διαφωνίες ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία για θέματα της σύρραξης στην Λιβύη και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν από κοινού να επιδιώκουν βιώσιμη εκεχειρία εκεί», δήλωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ ανέβαλαν τις προγραμματισμένες για χθες συνομιλίες με θέμα την Λιβύη και την Συρία, χώρες στις οποίες υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στις δύο συρράξεις.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η αναβολή δεν έχει σχέση με εκκρεμή ζητήματα των «θεμελιωδών αρχών» των δύο χωρών σχετικά με την Λιβύη και την Συρία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όσον αναφορά την αναβολή των προγραμματισμένων για χθες συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι προτεραιότητα της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 13 Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει, ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού θα επισκεφθούν στις 14 Ιουνίου την Τουρκία όπου θα έχουν συνομιλίες για περιφερειακά ζητήματα. Χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία της συνάντησης θα συμφωνηθεί περαιτέρω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.