ΗΠΑ: Αυτά είναι τα σχέδια τους για το μέλλον του Ναυτικού – Μέχρι το 2024 θα έχουν 8 πλοία με λέιζερ

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα σχέδια τους για το μέλλον του Ναυτικού – Μέχρι το 2024 θα έχουν 8 πλοία με λέιζερ

Τα μελλοντικά σχέδια των ΗΠΑ για το πως θα είναι το Πολεμικό Ναυτικό τους στα επόμενα χρόνια αποκάλυψε αξιωματούχος, όπως χαρακτηριστικά είπε μέχρι το 2024 σκοπός είναι να έχουν οκτώ πλοία με λέιζερ.

Ο Φρανκ Πίτερκιν, αξιωματούχος του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ανέφερε πως οι Αμερικανοί επιδιώκουν να τοποθετήσουν ακόμα επτά αμυντικά συστήματα λέιζερ ODIN σε διαφορετικά πλοία τα επόμενα τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε:

«Βρισκόμαστε στη χρυσή εποχή όσον αφορά στη συνεργασία για την κατευθυνόμενη ενέργεια».

Ωστόσο, πολλοί στο Πεντάγωνο παραμένουν δύσπιστοι για την αποτελεσματικότητα των κατευθυνόμενων ενεργειακών όπλων, τα οποία έχουν από καιρό απορριφθεί ως μη πρακτικά στοιχεία της επιστημονικής φαντασίας.

Εντούτοις, ο Πίτερκιν επισημαίνει πως η εμπιστοσύνη ως προς την αποτελεσματικότητα των κατευθυνόμενων ενεργειακών όπλων θα κατακτηθεί μόνο αν έρθουν σε επαφή με αυτά όσοι κληθούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Το πρώτο αμυντικό σύστημα λέιζερ ODIN τοποθετήθηκε στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Dewey» τον Φεβρουάριο και μέσω της δέσμης του εμποδίζει τη λειτουργία ρυθμίσεων σε ένα drone ή έναν πύραυλο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη στόχευση ή στην αναγνώριση.

Πάντως, ο Πίτερκιν αποκάλυψε πως υπάρχουν συζητήσεις ακόμα και για τοποθέτηση ανάλογων συστημάτων λέιζερ σε αεροπλανοφόρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος σημείωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό εργάζεται, επίσης, σε πιο ισχυρά λέιζερ που θα μπορούν πραγματικά να αναχαιτίζουν πυραύλους, όπως είναι το HELIOS και το LWSD.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.