ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΠΝ: Δίνουν 600 εκατ. $ για 7 ελικόπτερα τη στιγμή που δεν έχουν… πλοία

ΠΝ: Δίνουν 600 εκατ. $ για 7 ελικόπτερα τη στιγμή που δεν έχουν…  πλοία

Τουλάχιστον 600 εκατ. $ πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση για την προμήθεια και των 7 ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R σύμφωνα με πληροφορίες.

Έτσι μετά την υπογραφή το περασμένο Ιούλιο της LoA για 4 ελικόπτερα MH-60R, το ΠΝ έστειλε αίτημα τροποποίησης της σύμβασης για ενεργοποίηση της προαίρεσης για την αγορά άλλων 3 ελικοπτέρων MH-60R, τα οποία μπορεί να ενισχύσουν τις ανθυποβρυχιακές ικανότητες του ΠΝ, πλην όμως υπάρχουν άλλες πιο επείγουσες ανάγκες σήμερα, όπως πλοία!

Έτσι το ΠΝ δίνει 600 εκατ. $ για ελικόπτερα που πρακτικά δεν χρειάζεται και μόνο 105 εκατ. € για την αγορά 36 τορπιλών DM2A4 οι οποίες αρκούν για μια και μόνο φόρτωση των υποβρυχίων.

Η πρεμούρα του ΠΝ να αγοράσει και τα υπόλοιπα ελικόπτερα είναι τουλάχιστον περίεργη, καθώς ισχυρίζεται πως ο λόγος για τη μη αγορά των γαλλικών φρεγατών ήταν το… κόστος.

Τώρα δίνει 600 εκατ. $ για αγορά ελικοπτέρων χωρίς να ξέρουμε ακόμη τι φρεγάτες θα προμηθευτούμε!

Την ίδια ώρα η Αίγυπτος προμηθεύτηκε δύο ιταλικές υπερσύγχρονες FREMM με 1,2 δισ.€ με το ΠΝ να θέλει να παραγγείλει τέσσερα πλοία αγνώστων δυνατοτήτων και επίφοβα προς τη χρήση τους, λόγω του προβληματικού προωστήριου σκεύους έναντι 4,2 δισ.$!

Δίνουμε επομένως 600 εκατ. για ελικόπτερα και θέλουν να δώσουν ακόμη 4,2 δισ.μαζί με 500 εκατ. συν 250 εκατ. για εκσυγχρονισμό ΜΕΚΟ και για ενδιάμεση λύση των προβληματικών LCS την οποία πρέπει να χρυσοπληρώσουμε, για να δημιουργηθεί ένα Ναυτικό που δεν θα έχει καμία δυνατότητα αεράμυνας περιοχής ούτε στρατηγικού πλήγματος, αλλά ούτε και επιχειρήσεων σε ανοικτές θάλασσες πλην του Αιγαίου.

Κάτι δεν πάει καλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.