ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φρεγάτες για το ΠΝ: «Κενά» στην αμερικανική απάντηση βλέπει το ΓΕΝ (βίντεο)

Φρεγάτες για το ΠΝ: «Κενά» στην αμερικανική απάντηση βλέπει το ΓΕΝ (βίντεο)

Από τα Argleigh Burke πήγαμε στα Tico και από τα Tico στις Perry και από εκεί στο κενό. Σαστιμάρα φαίνεται να επικρατεί στο ΠΝ μετά την παράδοση της αμερικανικής «πρότασης» για τις φρεγάτες.

Η πρόταση φέρεται να μην αναφέρει τίποτα περισσότερο από τη ναυπήγηση τεσσάρων στα χαρτιά, «φρεγατών» , MMSC ουσιαστικά σκαφών παράκτιας άμυνας της εταιρίας Lockheed Martin, με την προσθήκη κάποιων αναφορών στην εμπλοκή της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας στο έργο και αυτό εάν επιδείξουμε καλή διαγωγή.

Την πρόταση παρέδωσαν ως γνωστόν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ και ο υποναύαρχος Φράνσις Μόρλεϊ, αναπληρωτής βοηθός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η απουσία ουσιαστικής ενδιάμεσης λύσης έρχεται ουσιαστικά να «δέσει» με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλου ότι τάχα το ΠΝ είδε ξαφνικά «το φως το αληθινό» και σκέφτηκε να διαχωριστεί το θέμα της αγοράς νέων φρεγατών από αυτό της ενδιάμεσης λύσης.

Τι πιο βολικό και φυσικά η συγκυρία με την απουσία -όπως δείχνουν τα πράγματα- ενδιάμεσης λύσης από την αμερικανική πρόταση, εντελώς, μα εντελώς συμπτωματική.

Άλλη μια διαρροή που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον εάν επαληθευθεί, είναι ότι οι Αμερικανοί σκοπεύουν να επανέλθουν με ακόμη πιο ολοκληρωμένη πρόταση… το φθινόπωρο, μετά τα μπάνια του λαού.

Ο λόγος άγνωστος, λένε…

Το φθινόπωρο όμως συμπίπτει -πάλι εντελώς τυχαία- με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση της διμερούς αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών (MDCA).

Μήπως θέλουν να μας πουν κάτι οι Αμερικανοί;

Ότι και αν είναι αυτό πάντως στην κυβέρνηση έχουν ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις MMSC. Ας είναι η χειρότερη λύση. Ας μην τις θέλει το ΠΝ. Ας υποθηκευτεί το μέλλον του για τα επόμενα 40 χρόνια. Ας μην έχουν λυθεί προβλήματα τεχνικά.

«Εμείς βλέπουμε μακριά γεωστρατηγικά», λένε και έχουν κόψει αζιμούθιο. Φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην αμερικανική επιλογή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για την δικαιολογία κάτι θα βρουν. Εδώ “έκοψαν” τις FDI με το πρόσχημα των αναδρομικών των συνταξιούχων. Μέτρησαν αντιδράσεις. Δεν υπήρξαν. Δεν θα ασχοληθεί κανείς, σκέφτονται, δεν θα έχει επίπτωση στις δημοσκοπήσεις. Ποιος θα ασχοληθεί αν είναι αμερικανικές, δηλαδή η χειρότερη λύση; Ουδείς πλην μερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.