ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Ψίχουλα» από τους Γάλλους του Naval Group στις ελληνικές εταιρείες για τις φρεγάτες FDI

Ελάχιστα τα λεφτά που επιστρέφουν στην ελληνική βιομηχανία για μία σύμβαση 3 δισ. ευρώ

«Ψίχουλα» από τους Γάλλους του Naval Group στις ελληνικές εταιρείες για τις φρεγάτες FDI

Η γαλλική εταιρεία Naval Group, κατασκευάστρια των φρεγατών FDI (Belharra) του Πολεμικού Ναυτικού, υπέγραψε συμβάσεις με ελληνικές εταιρείες, ωστόσο τα λεφτά που επιστρέφουν στην ελληνική βιομηχανία είναι «ψίχουλα».

Στις συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα στο ελληνικό περίπτερο στην έκθεση «Euronaval 2022», που διοργανώνεται στο Παρίσι, περιλαμβάνονται συμβάσεις για την πλατφόρμα των φρεγατών με τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και τη MEVACO καθώς και για το σύστημα μάχης των φρεγατών με τις AKMON, MAREL (μέσω THEMYS, του κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού της Naval Group) και SIMON TECHNOLOGIES (επίσης μέσω THEMYS).

Οι συμβάσεις ενισχύουν τη σχέση μεταξύ της Naval Group και των Ελλήνων εταίρων της, ωστόσο μια τέτοια σύμβαση αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, επιστρέφουν ελάχιστα λεφτά στην ελληνική βιομηχανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για αυτή την εξέλιξη το βάρος πέφτει στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που δεν άσκησε τις κατάλληλες πιέσεις ώστε να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.