ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στην κύρια βάση του ανατολικού Στόλου του ινδικού Ναυτικού

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα παραμείνουν στο λιμάνι

Ρωσικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στην κύρια βάση του ανατολικού Στόλου του ινδικού Ναυτικού

Ρωσία και Ινδία επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τους στενούς δεσμούς τους, καθώς μία Μοίρα πολεμικών πλοίων του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού κατέπλευσε στο ινδικό λιμάνι της Βιζαχαπατνάμ που είναι η κύρια βάση του ανατολικού Στόλου του ινδικού Ναυτικού, πριν λίγες ώρες

Στο πλαίσιο του ταξιδιού με στόχο την επίδειξη και τη διάδοση της ρωσικής ναυτικής σημαίας στην περιοχή, όπως δήλωσε ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού και μετέδωσε το ρωσικό Sputnik.

«Ένα απόσπασμα πολεμικών πλοίων του Στόλου του Ειρηνικού που αποτελείται από το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο Admiral Tributs και το μεσαίου μεγέθους θαλάσσιο δεξαμενόπλοιο Pechenga έφτασε στο λιμάνι Visakhapatnam στη Δημοκρατία της Ινδίας ως μέρος ενός θαλάσσιου ταξιδιού μεγάλης εμβέλειας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στόλος.

Τα ρωσικά πλοία θα παραμείνουν στο ινδικό λιμάνι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Στόλος Ειρηνικού είχε δημιουργηθεί το 1731 και ήταν γνωστός ως Στρατιωτικός Στόλος του Οχότσκ μέχρι το 1856 και Στρατιωτικός Στόλος Σιβηρίας μέχρι την ρωσική επανάσταση, όταν ανατράπηκε ο Τσάρος.

Στόχος ήταν να υπερασπιστεί τα ρωσικά συμφέροντα στη ρωσική περιοχή της Άπω Ανατολής κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διάρκεια της ΕΣΣΔ, ο στόλος ήταν επίσης υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις του Σοβιετικού Ναυτικού στον Ινδικό Ωκεανό και την Αραβική Θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.