ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θάνατος 20χρονης στο Εμπορικό Ναυτικό: Την τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι – Της προκάλεσε πολλαπλά εγκεφαλικά

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν συγγενείς και φίλοι την Τετάρτη στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στην Κω

Θάνατος 20χρονης στο Εμπορικό Ναυτικό: Την τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι – Της προκάλεσε πολλαπλά εγκεφαλικά

Σε τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού με μολυσματική ασθένεια φέρεται να οφείλεται ο θάνατος της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα φέρεται να έχασε τη ζωή της μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, από το οποίο προκλήθηκαν πολλαπλά εγκεφαλικά.

Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε από την Ινδία, όπου αρρώστησε, στην Αίγυπτο. Έπειτα, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και μετά σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου κατέληξε στις 17 Σεπτεμβρίου.

«Φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου της 20χρονης φαίνεται να ρίχνει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία υποβλήθηκε σήμερα η σορός της. Κατά πληροφορίες η άτυχη κοπέλα «έφυγε» μετά από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα η οποία προήλθε μετά από τσίμπημα, πιθανόν από έντομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Σουέζ και φτάνοντας στην Ελλάδα εισήχθη σε μεγάλη, ιδιωτική κλινική του Πειραιά. Από εκεί, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας όπου λίγες ημέρες μετά κατέληξε. Αγνωστο παραμένει ακόμα τι προκάλεσε την πολυοργανική ανεπάρκεια που ήταν και η αιτία θανάτου της άτυχης Μαριάννας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο θάνατος της 20χρονης με καταγωγή από την Κω έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο το νησί. Όπως σημειώνουν τοπικά ΜΜΕ, η Μαριάννα Τσίγκα ήταν σπουδάστρια της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου (είχε ολοκληρώσει το 1ο έτος και θα φοιτούσε στο 2ο έτος) και βρισκόταν σε υπερατλαντικό εκπαιδευτικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αισθάνθηκε αδιαθεσία και επιδεινώθηκε η υγεία της (πιθανότατα από κάποια λοίμωξη ή μικρόβιο). Από Κάϊρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η υγεία της ενώ αρχικά παρουσίασε βελτίωση και πήγαινε καλύτερα και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν Κω, παρουσιάστηκε ραγδαία επιδείνωση και τελικά η κοπέλα κατέληξε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η άτυχη νεαρή ασθένησε ύστερα από τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να  αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο.

 

tsigka-naftiki-dokimos-1__1_

Ο επαναπατρισμός της δοκίμου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό  με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου και έπειτα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια έγινε η διακομιδή της σε νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τελικά υπέκυψε.

Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες, ώσπου ο θάνατός της διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή (17/09). Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Η είδηση του θανάτου της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα σκόρπισε θλίψη στο εμπορικό ναυτικό και στην Κω, από όπου κατάγεται η κοπέλα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής: Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν συγγενείς και φίλοι της 20χρονης την Τετάρτη, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, στο Ζηπάρι της Κω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τοπικά ΜΜΕ της Κω μετέδωσαν ότι η 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα ήταν φοιτήτρια της Σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, και βρισκόταν σε υπερατλαντικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο για να πάρει το δίπλωμά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.