Ουκρανία: Mαζική ρωσική πυραυλική επίθεση! – Καταρρίφθηκε ουκρανικό drone που επιχείρησε να βομβαρδίσει πάλι την ρωσική βάση Engels

H Oυκρανία στο σκοτάδι και χωρίς νερό

Ουκρανία: Mαζική ρωσική πυραυλική επίθεση! – Καταρρίφθηκε ουκρανικό drone που επιχείρησε να βομβαρδίσει πάλι την ρωσική βάση Engels

Νέα επίθεση -αποτυχημένη αυτή την φορά, απ’ότι φαίνεται- πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί με drones κατά της ρωσικής βάσης Ένγκελς βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση: Μαζικά πυραυλικά χτυπήματα ακολούθησαν σε όλη την ουκρανική επικράτεια σε στρατηγικές ενεργειακές υποδομές, αλλά εκτελέστηκαν και αποστολές καταστολής της εχθρικής αεράμυνας (SEAD).

Oι Ουκρανοί λένε ότι εκτοξεύτηκαν 69 ρωσικοί πύραυλοι από διάφορες πλατφόρμες.

Η σημερινή πυραυλική επίθεση των Ρώσων επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που μετέδωσε προχθές το βράδυ pronews.gr ότι «επίκειται τις επόμενες ώρες μαζικό πλήγμα».

Στο Κίεβο έμεινε το 40% της πόλης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε:
— Κίεβο
— Περιφέρεια Κιέβου
— Χάρκοβο
— Νικολάεφ
— Οδησσός
– Περιφέρεια Οδησσού
— Ντνεπροπετρόβσκ
— Περιφέρεια Dnepropetrovsk
— Ivano-Frankivsk
— Λβιβ
— Χμελνίτσκι
— Βίννιτσα

Διακοπή ρεύματος σε:
— Κίεβο
— Χάρκοβο
— Λβιβ
— Οδησσός
— Ζιτόμιρ
— Περιοχή Πολτάβα

Προβλήματα ύδρευσης σε:
— Ζαπορόζιε
— Οδησσός

Αυτή την φορά, οι στόχοι δεν ήταν μόνο ενεργειακές εγκαταστάσεις, αλλά και, προφανώς, ουκρανικές περιοχές θέσης αεράμυνας. Όπως και την προηγούμενη φορά, για να προσδιορίσουν τις θέσεις των περιοχών αεράμυνας, πρώτα οι Ρώσοι εκτόξευσαν πυραύλους πλαστών στόχων και στη συνέχεια προκάλεσαν ήττα πυρός.

Αμέσως μετά την κήρυξη του αεροπορικού συναγερμού, τουλάχιστον στις περιοχές Σούμι, Ντνιπροπετρόφσκ και Οδησσό, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

•Τουλάχιστον τέσσερις αφίξεις πυραύλων είναι γνωστές στο Κίεβο. Μια βιομηχανική επιχείρηση στην περιοχή Goloseevsky, ένα άγνωστο αντικείμενο στην περιοχή Darnytskyi και ένα σύστημα αεράμυνας S-300 της ουκρανικής αεράμυνας χτυπήθηκαν. Το μετρό δεν λειτουργεί στην πόλη, το φως έχει μερικώς χαθεί.

•Τουλάχιστον 5 χτυπήματα καταμετρήθηκαν στην περιοχή της Οδησσού. Ένας από αυτούς ήρθε στην θέση της αεράμυνας στην περιοχή Aleksandrovka. Η 160η Αντιαεροπορική Πυραυλική Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκεται σχετικά κοντά στο Radostnoye.

Ένα χτύπημα καταγράφηκε στον υποσταθμό Usatovo 330 kV. Εκρήξεις ακούστηκαν και στο χωριό. Κοτόφσκι.

•Τουλάχιστον 5χτυπήματα στο Χάρκοβο. Οι ηλεκτρικές συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, έχουν σταματήσει τελείως στην πόλη και η θέρμανση, το ζεστό και κρύο νερό έχουν εξαφανιστεί σε ορισμένες περιοχές.

Ένας από τους στόχους πιθανότατα ήταν το CHPP-3 κοντά στο εργοστάσιο Turboatom στην περιοχή Nemyshlyansky.

Είναι πολύ πιθανό να χτυπήθηκαν τα συνεργεία Turboatom. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν τέσσερις αφίξεις πυραύλων στην περιοχή.

•Στο Lviv, οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν τουλάχιστον 3 αφίξεις πυραύλων, μετά τις οποίες η ηλεκτρική ενέργεια εξαφανίστηκε σχεδόν εντελώς στην πόλη, οι συγκοινωνίες δεν λειτουργούσαν.

Πάνω από την Τερνόβιτσα, κοντά στην οποία βρίσκεται το εκπαιδευτικό κέντρο Yavoriv, ​​όπου εκπαιδεύονται ξένοι μισθοφόροι, ακούστηκαν ήχοι από ρουκέτες που πετούσαν.

•Τουλάχιστον δύο χτυπήματα σημειώθηκαν στην περιοχή Ternopil. Στην περιοχή υπάρχει υποσταθμός Ternopilska 330 kV και μονάδα επισκευής.

•Τοπικές πηγές ανέφεραν εκρήξεις σε μη κατονομαζόμενη εγκατάσταση στο Νικολάεφ.

Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν χτυπήματα στο έδαφος της περιοχής της Χερσώνας στο Ochakov.

•Κάτοικοι της περιοχής άκουσαν εκρήξεις κοντά στο Μίργκοροντ στην περιοχή Πολτάβα, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και ο ομώνυμος ηλεκτρικός υποσταθμός 330 kV.

•Ένα χτύπημα έπληξε αντικείμενο στην περιοχή Τσερνίχιβ.

•Δεν υπήρξαν αφίξεις στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ, ωστόσο, οι ίδιες οι αρχές έκλεισαν το ηλεκτρικό ρεύμα λίγο πριν την μαζική επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

•Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για εκρήξεις στις περιοχές Zhytomyr και Chernihiv, καθώς και στο Ivano-Frankivsk.

•Στις περιοχές Vinnitsa, Sumy και Khmelnitsky, λειτουργούσαν τα συστήματα αεράμυνας.

Σε ότι αφορά την ρωσική βάση Ένγκελς προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στο έδαφος της περιοχής Σαράτοφ, καθώς δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις ούτε από τις αρχές της περιοχής ούτε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι, ανέφεραν μόνο τη λειτουργία του συστήματος αεράμυνας και την πιθανότητα πρόσκρουσης σε άγνωστο αντικείμενο.

Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια χτυπήματος στην αεροπορική βάση της στρατηγικής Αεροπορίας των Ρωσίας, και τέτοιες ενέργειες προκαλούν εξαιρετικά σοβαρή ανησυχία, καθώς η απόσταση από τα σύνορα της Ουκρανίας έως την βάση Ένγκελς είναι 610 χλμ.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχει υψηλή στρατιωτική δραστηριότητα λόγω των στρατηγικών βομβαρδιστικών που σταθμεύουν εκεί.

«Το επίγειο προσωπικό είναι πολύ δραστήριο, τα βυτιοφόρα καυσίμων είναι σταθμευμένα δίπλα σε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας, πολλά μεγάλα κιβώτια με πυρομαχικά, οχήματα και υλικά επισκευής είναι ορατά», αναφέρει ειδικός.

Επιπλέον, αυτή είναι τουλάχιστον η τρίτη επίθεση μόνο αυτόν τον μήνα.

Χθεσινές πληροφορίες αναφέρουν την μεταστάθμευση των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών σε βάση στην ρωσική Άπω Ανατολή, λόγω των συνεχόμενων ουκρανικών επιθέσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.