ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νέα παραλαβή αρμάτων Leopard 2A7HU από τον ουγγρικό στρατό

Θα αντικαταστήσουν τα Τ-72Μ1

Νέα παραλαβή αρμάτων Leopard 2A7HU από τον ουγγρικό στρατό

Οι  ουγγρικές δυνάμεις παρέλαβαν τρία νέα άρματα μάχης Leopard 2A7HU, σε επίσημη τελετή παράδοσης που έγινε σε στρατιωτική βάση στη βορειοδυτική Ουγγαρία.

Πλέον, η Ουγγαρία διαθέτει οχτώ προηγμένα κύρια άρματα μάχης. Τα νέα Leopard πρόκειται να ενταχθούν στην 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Klapka György του στρατού που σταθμεύει στην Tata, κοντά στα σύνορα Ουγγαρίας – Σλοβακίας.

Η Ουγγαρία θα αυξήσει κι άλλο τον στόλο τεθωρακισμένων οχημάτων της, καθώς αναμένεται να λάβει 36 ακόμη άρματα μάχης Leopard, πέντε οχήματα περισυλλογής Wisent 2HU και τρία άρματα μάχης Leguan 2HU μέχρι το 2028.

Θεωρούμενο η πιο σύγχρονη παραλλαγή του άρματος Leopard 2 της Krauss-Maffei, το 2A7HU μπορεί να λειτουργεί σε συγκρούσεις χαμηλής και υψηλής έντασης, χρησιμοποιώντας προγραμματιζόμενα εκρηκτικά υψηλής αντοχής για επίθεση και ενσωματώνοντας σπονδυλωτή αμυντική θωράκιση.

Το πυροβόλο όπλο της Rheinmetall των 120 χιλιοστών μπορεί να χτυπήσει με ακρίβεια στόχους 5 χιλιόμετρα μακριά.

Οι αυξημένες επενδύσεις της Ουγγαρίας στην άμυνά της οφείλεται εν μέρει στην επιθυμία της Βουδαπέστης να συνεισφέρει περισσότερο στα αμυντικά προγράμματα του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2018, η χώρα παρήγγειλε 44 άρματα μάχης Leopard 2A7HU και 24 αυτοκινούμενα πυροβόλα από την γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann. Το συμβόλαιο εκτιμήθηκε σε περίπου 565 εκατομμύρια δολάρια. Τα νέα Leopard πρόκειται να αντικαταστήσουν τα T-72M1, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε ισχύ από τη δεκαετία του 1970.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.