ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέες εκδόσεις των Iskander και Kinzhal ετοιμάζει η ρωσική βιομηχανία

Αυξάνεται ο όγκος των μαχητικών που μπορούν να τους εξαπολύσουν

Νέες εκδόσεις των Iskander και Kinzhal ετοιμάζει η ρωσική βιομηχανία

Ο ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος Iskander και ο υπέρ-υπερηχητικός πύραυλος cruise Kinzhal μπορεί να γίνουν ακόμη πιο θανατηφόροι με αυξημένο βεληνεκές, ισχυρές κεφαλές και ενισχυμένους ελιγμούς για την αποφυγή της αεράμυνας.

Οι πύραυλοι αυτοί μαζί με τον (ALCM) Kh-101, τον cruise Kalibr με εκτόξευση από τη θάλασσα και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος kamikaze Geranium-2 (Geran-2), είναι ο βασικός πυλώνας των πυρών μεγάλης εμβέλειας της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας και στόχους στο πεδίο της μάχης.

Χτυπούν πολιτικοστρατιωτικούς στόχους, όπως κέντρα λήψης αποφάσεων της ουκρανικής διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών σε πόλεις της Ουκρανίας, κόμβους μεταφορών και συστήματα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην πρώτη γραμμή, χτυπούν κέντρα «διοίκησης και ελέγχου», «συγκεντρώσεις στρατιωτικού προσωπικού», «πολεμικό υλικό» και «θέσεις αεράμυνας» , όπως και πυραυλικές εγκαταστάσεις Σοβιετικής και Δυτικής προέλευσης της Ουκρανίας που περιλαμβάνει το IRIS- T, Patriot, NASAMS κ.λπ.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu ζήτησε πρόσφατα τη βελτίωση των «χαρακτηριστικών απόδοσης» των πυραύλων κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Γραφείο Σχεδιασμού Μηχανολόγων Μηχανικών στην Kolomna.

«Τα πυραυλικά συστήματα Iskander και Kinzhal πρέπει να ενισχυθούν λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία χρήσης τους στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια», ανέφερε ο Shoigu σύμφωνα με την Izvestia.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Dmitry Kornev εξήγησε τις πιθανές αλλαγές και τροποποιήσεις που θα μπορούσαν να ενσωματώσουν οι Ρώσοι.

Ο Kornev είπε ότι οι αλλαγές αφορούν τα «χαρακτηριστικά πτήσης» και τις «ικανότητες των πυραύλων να ξεπερνούν την αντιπυραυλική άμυνα» ενώ «επεκτείνουν» τον τύπο του «αεροσκάφους μεταφοράς» για την ανάπτυξη αυτών των πυραύλων.

Για παράδειγμα, ο Kh-47M2 Kinzhal εκτοξεύεται επί του παρόντος από τις παραλλαγές «K» και «I» του MiG-31 (MiG-31K, MiG-31I) με τουλάχιστον δύο μοίρες.

Το TASS, όμως, ανέφερε στις 4 Σεπτεμβρίου ότι το μαχητικό βομβαρδιστικό Su-34 «χρησιμοποίησε τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal κατά τη διάρκεια της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (SMO).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η εγγενής ευελιξία μπορεί να συνοδεύεται από ελαφρώς μειωμένη εμβέλεια και ταχύτητα, καθώς απελευθερώνεται από ένα σχετικά πιο αργό αεροσκάφος όπως το Su-34, σε αντίθεση με το αρχικό φορέα του πυραύλου, το MiG-31K .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.