ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέες συγκρούσεις στο Σουδάν: Ο στρατός κατηγορεί την παραστρατιωτική οργάνωση RSF ότι επιτέθηκε σε βάσεις του

Μάχες στο αεροδρόμιο

Νέες συγκρούσεις στο Σουδάν: Ο στρατός κατηγορεί την παραστρατιωτική οργάνωση RSF ότι επιτέθηκε σε βάσεις του

Ο στρατός του Σουδάν ανακοίνωσε ότι η παραστρατιωτική οργάνωση Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) αποπειράθηκε να επιτεθεί σε διάφορες θέσεις των στρατευμάτων του, ενώ η RSF κατηγόρησε τον στρατό ότι αυτός προκάλεσε τις συγκρούσεις που ξέσπασαν και ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της το διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ και την στρατιωτική βάση στην Μέροβε, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters δήλωσαν ότι σφοδρά πυρά ακούγονταν σήμερα στο Χαρτούμ κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στο αρχηγείο του σουδανικού στρατού και το υπουργείο Άμυνας στο κέντρο της σουδανικής πρωτεύουσας.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο AFP ότι συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα στο Χαρτούμ όταν οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, γνωστού ως «Χεμέντι» και μεγάλου αντιπάλου του ντε φάκτο ηγέτη του Σουδάν και αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, επιτέθηκαν σε βάσεις του στρατού.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν «στο Χαρτούμ και σε άλλα μέρη του Σουδάν», διευκρίνισε ο στρατηγός Νάμπιλ Αμπντάλα. «Γίνονται μάχες και ο στρατός κάνει το καθήκον του για να προστατεύσει την πατρίδα», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.