ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Noble Blueprint 23»: Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολυεθνική άσκηση (φωτο-βίντεο)

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων αποσκοπεί στην ενίσχυση της αμυντικής διάταξης σύμφωνα με την ανακοίνωση

«Noble Blueprint 23»: Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολυεθνική άσκηση (φωτο-βίντεο)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν από 11 έως 27 Σεπτεμβρίου, στην πολυεθνική άσκηση με την επωνυμία «Noble Blueprint 23», που πραγματοποιήθηκε στο Novo Selo Training Area της Βουλγαρίας υπό την Πολυεθνική Δύναμη ΝΑΤΟ Enhanced Vigilance Activity Battlegroup Bulgaria.

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση τύπου CPX – LFX (Command Post Exercise – Live Fire Exercise) αποσκοπεί στην εξάσκηση των συμμετεχόντων επί των διαδικασιών ταχείας ανάπτυξης και ελιγμού δυνάμεων επιπέδου Συγκροτήματος Λόχου, με την παράλληλη παροχή υποστήριξης τμημάτων Πυροβολικού και Διοικητικής Μέριμνας.

Στην Noble Blueprint 23 συμμετείχαν δυνάμεις από την Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, και τα Σκόπια ενώ από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε μια διμοιρία αντιαρματικών ειδικής σύνθεσης της Ελληνικής Δύναμης Βουλγαρίας – 2, με την οποία η χώρα μας παίρνει μέρος στην NATO Enhanced Vigilance Activity Battlegroup Bulgaria.

Στις 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης, στην οποία παραβρέθηκαν ο διοικητής των U.S. Naval Forces Europe – Africa και του Allied Joint Force Command Naples Admiral Stuart B. Munsch, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Admiral Emil Eftimov και ο διοικητής της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Αριστείδης Ηλιόπουλος.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποσκοπεί στην ενίσχυση της αμυντικής διάταξης, της συνοχής και της αποτρεπτικής ικανότητας της Συμμαχίας, καθώς και στην προβολή των δυνατοτήτων τους σε διασυμμαχικό πλαίσιο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής.

Noble Blueprint 23 Noble Blueprint 23
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.