ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο αμερικανικός Στρατός αλλάζει κύριο φορητό όπλο και διαμέτρημα: Πάει στο Sig Sauer των 6,8Χ51!

Αλλάζει διαμέτρημα και εταιρεία

Ο αμερικανικός Στρατός αλλάζει κύριο φορητό όπλο και διαμέτρημα: Πάει στο Sig Sauer των 6,8Χ51!
Η αμερικανική (πρώην ελβετική) SIG SAUER κέρδισε το συμβόλαιο Next Generation Squad Weapons System (NGSW) από τον Στρατό των ΗΠΑ μετά από μια αυστηρή διαδικασία δοκιμών και αξιολόγησης διάρκειας 27 μηνών.
Ο αμερικανικός Στρατός πάει στο Sig Sauer των 6,8Χ51.
«Ο στρατός των ΗΠΑ κάνει ένα τολμηρό βήμα προς τη διοίκηση του πεδίου μάχης του 21ου αιώνα και η SIG SAUER είναι εξαιρετικά περήφανη που είναι ο επιλεγμένος προμηθευτής για αυτήν την ιστορική επανάσταση στα όπλα πεζικού. 
Η τοποθέτηση του SIG SAUER Next Generation Squad Weapons System θα αλλάξει για πάντα τη δυναμική της στρατιωτικής εμπλοκής των πολεμικών μαχητών της Αμερικής με την αμερικανική καινοτομία και κατασκευή», είπε ο Ron Cohen, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος SIG SAUER, In.
Επιλέχτηκε το διαμέτρημα 6,8Χ51 το οποίο είναι σαφώς πιο φονικό από το 5,56 και με μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές και πιο ελαφρύ από το 7,62 χλστ.
Το 5,56 χλστ. διαμέτρημα αποδείχτηκε ανεπαρκές στα βουνά του Αφγανιστάν όπου οι αποστάσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες και η βολίδα δεν είχε σταθερότητα από τα ρεύματα αέρα που επικρατούν εκεί.
Συν τοις άλλοις αποδείχτηκε ότι μία σφαίρα με τόσο μικρό διαμέτρημα δεν θέτει εκτός μάχης έναν φανατικό Ταλιμπάν, για τον οποίο ο απλός τραυματισμός, ειδικά σε μη κρίσιμα σημεία δεν αρκούσε για την πλήρη απώλεια της μαχητικής του ικανότητας
Έπρεπε λοιπόν ο αμερικανικός Στρατός να επιλέξει ένα μεγαλύτερο διαμέτρημα αλλά όχι σαν το 7,62.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.