ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο αμερικανικός στρατός ξεμένει από βλήματα πυροβολικού: Ζήτησε 3 δισ.δολάρια για νέα προμήθεια

Αυξάνεται η ικανότητα των γραμμών παραγωγής

Ο αμερικανικός στρατός ξεμένει από βλήματα πυροβολικού: Ζήτησε 3 δισ.δολάρια για νέα προμήθεια

Ο αμερικανικός στρατός ζητάει από το Κογκρέσο να εγκρίνει επιπλέον 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών.

Ο αμερικανικός στρατός επιδιώκει να επεκτείνει την παραγωγή των πυρομαχικών για να αντικαταστήσει γρήγορα τα αποθέματα που εξαντλήθηκαν από τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία και το Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους έχουν στείλει περισσότερα από 2 εκατομμύρια πυρομαχικά των 155 χλστ στην Ουκρανία για να υποστηρίξουν την προσπάθειά της να αποκρούσει τη Ρωσία. Τώρα, καλούνται να υποστηρίξουν και το Ισραήλ με επιπλέον βλήματα πυροβολικού.

Ο Νταγκ Μπους, ο επικεφαλής εξαγορών όπλων για τον Στρατό Ξηράς, είπε στους δημοσιογράφους ότι η συμπληρωματική χρηματοδότηση που εξετάζεται επί του παρόντος από το Κογκρέσο, ως μέρος του αιτήματος 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέβαλε η κυβέρνηση Μπάιντεν, θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό ή την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής πυροβολικού 155 χιλιοστών σε πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας, του Τενεσί, της Βιρτζίνια και της Καλιφόρνια.

«Η χρηματοδότηση θα επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής, θα ενισχύσει την αμερικανική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», είπε ο Μπους στους δημοσιογράφους. «Η τρέχουσα παραγωγή των ΗΠΑ είναι 28.000 βλήματα το μήνα από 14.000 τον μήνα όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Από τα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια που προορίζονται για το πυροβολικό, «περίπου τα μισά θα διατεθούν για την ενίσχυση της βιομηχανικής ικανότητας, ενώ τα υπόλοιπα για την αγορά πυρομαχικών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Άλλα μέρη της χρηματοδότησης θα αφορούν την αύξηση του ετήσιου ρυθμού παραγωγής των πυραύλων αεράμυνας Patriot σε 650 (από 550 που είναι τώρα).

Η ζήτηση για βολές πυροβολικού των 155 mm έχει εκτοξευθεί στον απόηχο της επέμβασης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσουν το μηνιαίο ρυθμό παραγωγής τους για βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών σε 100.000 το 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.