ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Οι Ρώσοι πήραν το Σολεντάρ! – O επικεφαλής της Wagner Γεβγένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης

Η πρώτη μεγάλη ρωσική νίκη μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την Χερσώνα

Οι Ρώσοι πήραν το Σολεντάρ! – O επικεφαλής της Wagner Γεβγένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης

O επικεφαλής της Wagner Γεβγένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε τις πρώτες βραδινές ώρες την κατάληψη του Σολεντάρ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του είπε: «Οι μονάδες Wagner έχουν αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας του Σολεντάρ.

Στο κέντρο της πόλης έχει σχηματιστεί ένα «καζάνι» και γίνονται αστικές μάχες. Αύριο θα ανακοινώσουμε τον αριθμό των αιχμαλώτων».

Tην ανακοίνωση ο Evgeny Prigozhin την έκανε μέσα από ένα από τα ορυχεία άλατος τα οποία κατέλαβαν οι δυνάμεις του με σχετική ευκολία που σημαίνει δύο πράγματα:

Οι περισσότεροι Ουκρανοί έχουν αποσυρθεί από το Σολεντάρ και ότι όσοι απέμειναν είναι εξαιρετικά λίγοι για να προβάλουν σημαντική αντίσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιζήσαντες Ουκρανοί έχουν διαχωριστεί σε τέσσερις ομάδες και εξουδετερώνονται από τις μονάδες της Wagner.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσά τους όπως και ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται εκατοντάδες Δυτικοί μισθοφόροι κυρίως Αγγλοσάξονες (Αμερικανοί και Βρετανοί).

Η τύχη του Σολεντάρ είναι αλληλένδετη με αυτήν του Μπάκχμουτ.

Το Μπάκχμουτ από χθες βρίσκεται σε «τανάλια» από τους Ρώσους από Βορά και Νότο.

Πάντως έμμεσα ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, Αλεξέι Αρεστόβιτς παραδέχτηκε την πτώση του Σολεντάρ λέγοντας ότι «στο Ντόνμπας υπάρχουν άλλες 20 τέτοιες πόλεις».

Παρέλειψε όμως να πει ότι αποθήκη οπλισμού και ανδρών όπως το Σολεντάρ και το Μπάκχμουτ δεν υπάρχουν πουθενά αλλού σε κανένα μέτωπο της Ουκρανίας.

Η κατάληψη του Σολεντάρ αποτελεί πολύ μεγάλη νίκη για τους Ρώσους και προδιαγράφει την αμέσως επόμενη στο Μπάκχμουτ.

https://twitter.com/tprincedelamour/status/1613024282329636864

https://twitter.com/drshpk/status/1613027338266243074

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.