ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Ερντογάν μιλά για την συνέχεια των Tayfun, ο Δένδιας για θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες διαστάσεις και τα ΤΟΜΑ στα νησιά γίνονται… ΤΟΜΠ

Και στην Αθήνα επενδύουν στην... ψυχραιμία

Ο Ερντογάν μιλά για την συνέχεια των Tayfun, ο Δένδιας για θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες διαστάσεις και τα ΤΟΜΑ στα νησιά γίνονται… ΤΟΜΠ

Στην αντίδραση που υπήρξε στη χώρα μας για τη δοκιμή του πρώτου τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχόμενος ότι θα υπάρχει και συνέχεια, ακολουθώντας τις διάφορες προβοκάτσιες που η Αθήνα με… “στρατηγική ψυχραιμία” αντιμετωπίζει διπλωματικά αλλά την ίδια στιγμή τα νησιά αδειάζουν από ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 για να λάβουν ΤΟΜΠ Μ-113 που για την κυβέρνηση είναι αναβάθμιση!

Και όλα αυτά όταν ο ίδιος ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας πλέον δηλώνει για τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου που μπορεί να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις ενώ οι ένοπλες δυνάμεις περιμένουν να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα άμεσης προτεραιότητας.

Μιλώντας γενικότερα στην τουρκική βιομηχανία, ο Ερντογάν αναρωτήθηκε ρητορικά: «Υπάρχει έστω κι ένας που δεν είναι υπερήφανος που βλέπει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Akinci Βaraktar, όπως και τον πύραυλο Tayfun;».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις αντιδράσεις στη χώρα μας για τον πρώτο τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο.

«Μόλις εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι Tayfun, τι έκανε ο Έλληνας; Αμέσως μπήκε στην επικαιρότητα των εφημερίδων και των τηλεοπτικών τους δικτύων. Περιμένετε, θα έρθει και η συνέχεια του, θα ακολουθήσουν κι άλλα», σημείωσε.

Η θέση της Αθήνας παραμένει χωρίς καμία απάντηση όλο αυτό το διάστημα και εκφράστηκε εκ νέου από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα.

Ο κ. Δένδιας εξήγησε – μεταξύ άλλων – πως είναι ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ παράλληλα μίλησε και για τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου που – με τις παρούσες συνθήκες – μπορεί να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις.

«Η Τουρκία προβάλλει θέσεις που αποτυπώνουν πρωτοφανή κλιμάκωση του αναθεωρητισμού και της εθνικιστικής ρητορικής. Είναι εύλογο το ερώτημα και ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, μιας εσκεμμένης πρόκλησης ή και ενός «ατυχήματος», που υπό συνθήκες έντασης θα μπορούσε να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις. Πολλώ δε μάλλον όταν δεν αναμένουμε ότι η ακραία αυτή ρητορική θα κοπάσει, καθ’ οδόν προς τις εκλογές στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

«Η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες, αναπτύσσει σχέσεις με παραδοσιακούς και νέους εταίρους, δεν αντιδρά απλώς στην τουρκική πολιτική. Παράλληλα, η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι σε αυτή την απειλή», σχολίασε σχετικά με το πώς κινείται η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα ενώ επανέλαβε εκ νέου πως «Νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, όπως ορίζεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), συνιστά ένα μονομερές, μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα της Ελλάδας, το οποίο υπάρχει και θα υπάρχει εσαεί, διότι έτσι ορίζει το Διεθνές Δίκαιο», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών για το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων, το οποίο όπως αναφέραμε χαρακτηρίζει ως «μείζονος εθνικής σημασίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.