ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Γ.Γεραπετρίτης στη Βουλή για τα ελληνοτουρκικά την Παρασκευή: Απάντηση σε ερωτήσεις «Σπαρτιατών» και «Πλεύση Ελευθερίας»

Για τις αποφάσεις μετά τη Σύνοδο στο Βίλνιους

Ο Γ.Γεραπετρίτης στη Βουλή για τα ελληνοτουρκικά την Παρασκευή: Απάντηση σε ερωτήσεις «Σπαρτιατών» και «Πλεύση Ελευθερίας»

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα παραστεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης την Παρασκευή 21 Ιουλίου, προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Προς τον υπουργό Εξωτερικών έχουν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις, από τον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρο Καζαμία και από τον βουλευτή των Σπαρτιατών Ιωάννη Κόντο.

Ο κ. Καζαμίας επικαλείται την συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την συνάντηση που είχε στο Βίλνιους με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να ρωτήσει «Από πότε και γιατί άλλαξε η εξωτερική μας πολιτική στο θέμα αυτό, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία να έχουν σήμερα υποβιβαστεί σε ζήτημα μόνο “έμμεσης” σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα;».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Κόντης ρωτά «1) Τί διημείφθη στη συνάντηση Μητσοτάκη –Ερντογκάν στο Βίλνιους και πότε επιτέλους θα οριοθετηθεί η ελληνική ΑΟΖ με την Κυπριακή δημοκρατία η οποία έχει ήδη συμφωνήσει με τα γειτονικά κράτη ( πλην Ελλάδος και Τουρκίας ) και έχει ξεκινήσει εξορύξεις υδρογονανθράκων ; Εντέλει αποδέχεται η κυβέρνηση το δίκαιο της θάλασσας που ορίζει ότι κάθε κατοικημένη νήσος διαθέτει πλήρη και όχι περιορισμένη επήρεια σε ΑΟΖ, άρα το σύμπλεγμα Μεγίστης ενώνει de facto τις ΑΟΖ Ελλάδος –Κύπρου (Χάρτης της Σεβίλλης) και ποιες είναι οι υποχωρήσεις που εξήγγειλε ο ΠΘ; 2) Πότε θα επεκταθούν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος στα 12ν.μ όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο και όπως έχουν πράξει σχεδόν όλα τα παράκτια κράτη, ακόμα και η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο, ο οποίος είναι ο ορισμός της ημίκλειστης θάλασσας;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Πέραν αυτών, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι την Παρασκευή 28 Ιουλίου θα ξεκινήσουν ενημερωτικές επαφές του κ. Γεραπετρίτη με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.