ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται αύξηση εισαγωγών μέσω ΤΑΡ και ο Αλίεφ υπόσχεται στον Ερντογάν τον αζέρικο στρατό για τα σχέδιά του

Τα αποτελέσματα του εθνικού εγκλήματος ακύρωσης του South Stream

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται αύξηση εισαγωγών μέσω ΤΑΡ και ο Αλίεφ υπόσχεται στον Ερντογάν τον αζέρικο στρατό για τα σχέδιά του

Τα απόνερα του εθνικού εγκλήματος της ακύρωσης του South Stream συνεχίζονται, καθώς δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τις απειλές του Μπαχτσελί για διακοπή της ροής φ.α. στην χώρα μέσω του αγωγού ΤΑΡ αλλά τώρα έρχεται και ο ίδιος ο διαχειριστής του αγωγού, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ να δηλώσει ότι ο τουρκικός στρατός θα έχει πάντα την στήριξη και του αζέρικου σε κάθε αποστολή που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως απειλή κατά της χώρας μας!

Και σε αυτές τις δηλώσεις η χθεσινή απάντηση του Κ.Μητσοτάκη ήταν:  “Πριν από δύο χρόνια εγκαινιάσαμε τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) που συνδέει την Κασπία Θάλασσα με την Ιταλία, και εξετάζεται ήδη η επέκταση των δραστηριοτήτων του ΤΑΡ για να υποστηρίξει τον ευρωπαϊκό στόχο να εισάγουμε περισσότερο φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν”.

Με αυτό τον σχεδιασμό η κυβέρνηση μετείχε ακραιφνώς υπέρ των ρωσικών κυρώσεων αλλά ο Αζέρος πρόεδρος του επεφύλασσε ένα διαφορετικό “ευχαριστώ”.

Όσοι έχουν προδοτικά σχέδια εναντίον της Τουρκίας πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι μόνη και ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν θα στέκεται πάντα δίπλα στον τουρκικό στρατό, δήλωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ σε διεθνή διάσκεψη το Σάββατο, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως έμμεση απειλή κατά της Ελλάδας και ως εκ τούτου πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που προωθούν το Αζερμπαϊτζάν ως “ενεργειακό σωτήρα”.

«Όσοι έχουν ύπουλα σχέδια εναντίον της Τουρκίας και αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας πρέπει να γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός δεν είναι μόνος, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει και να υποστηρίξει. Ομοίως, ο τουρκικός στρατός στάθηκε πάντα στο πλευρό του στρατού μας σε κάθε κατάσταση που απειλεί την ασφάλεια του Αζερμπαϊτζάν. Όσοι θέλουν να μας προκαλούν και να μας τρομάζουν στα σύνορά μας, δεν πρέπει να το ξεχάσουν αυτό», τόνισε ο Αλίεφ.

Τονίζοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία έχουν κάνει βήματα ως σύμμαχοι εδώ και πολλά χρόνια, ο Αλίεφ είπε επίσης: «Η συνεργασία και οι κοινές δραστηριότητες μεταξύ της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν στοχεύουν στην ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή. Συνδυάζουμε τις δυνατότητές μας ως δύο χώρες και είμαστε πιο δυνατοί από ό,τι όταν είμαστε χώρια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες έχουν ισχυρούς δεσμούς από το παρελθόν έως σήμερα, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν είπε: «Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι αδέρφια, φίλοι και σύμμαχοι. Πέρυσι επισημοποιήσαμε τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στη Σούσα. Γίναμε επίσημα σύμμαχοι υπογράφοντας τη διακήρυξη της συμμαχίας. Λέω για άλλη μια φορά ότι αυτή είναι η επισημοποίηση της πραγματικότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.