ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πρόεδρος του Μεξικού δυσαρεστημένος με το νόμο που δικαίωσε το Τέξας να φυλά τα σύνορα: «Δεν θα δεχόμαστε επαναπροωθήσεις»

Μίλησε για αποφάσεις της κυβέρνησης του Τέξας

Ο πρόεδρος του Μεξικού δυσαρεστημένος με το νόμο που δικαίωσε το Τέξας να φυλά τα σύνορα: «Δεν θα δεχόμαστε επαναπροωθήσεις»

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ επέκρινε δριμύτατα έναν νόμο της αμερικανικής Πολιτείας του Τέξας που εξουσιοδοτεί τις αρχές επιβολής του νόμου να συλλαμβάνουν άτομα που είναι ύποπτα για παράνομη διέλευση των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, λέγοντας ότι το Μεξικό δεν θα δεχτεί την επαναπροώθηση κανενός παράτυπου μετανάστη από το Τέξας.

«Επιτρέψτε μου να το πω μια και καλή, δεν θα δεχθούμε απελάσεις από την κυβέρνηση του Τέξας», ανέφερε σήμερα ο Λόπες Ομπραδόρ σε συνέντευξη Τύπου.

Χθες, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε το Τέξας και τους Αμερικανούς πατριώτες στον αγώνα τους κατά της παράνομης μετανάστευσης και ενέκρινε τον αντιμεταναστευτικό νόμο του που επιτρέπει στους αξιωματούχους της Πολιτείας να συλλαμβάνουν και να θέτουν υπό κράτηση τους παράνομους μετανάστες με όποιο τρόπο κρίνουν αυτοί σκόπιμο!.

Με βάση τον νόμο η παράνομη είσοδος ή επανείσοδος στην Πολιτεία θεωρείται αδίκημα, με τις ποινές για τους παραβάτες να κυμαίνονται από 180 ημέρες φυλάκιση ως 20 χρόνια κάθειρξη σε περίπτωση υποτροπής. Παράλληλα απαιτεί από τους Τεξανούς δικαστές να ζητούν την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στο Μεξικό.

Ο νόμος είναι δρακόντειος, απάνθρωπος και άδικος, δήλωσε σήμερα ο Μεξικανός πρόεδρος, προειδοποιώντας ότι αυτός ο νόμος θα επιφέρει μια διπλωματική απάντηση από το Μεξικό.

«Είμαστε αντίθετοι σε αυτόν τον δρακόντειο νόμο, είναι εντελώς αντίθετος με τα ανθρώπινα δικαιώματα, εντελώς απάνθρωπος, αντιχριστιανικός, άδικος, παραβιάζει τους κανόνες της ανθρώπινης συνύπαρξης (και) όχι μόνο το διεθνές δίκαιο, αλλά και τη Βίβλο», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά χθες και η Μεξικανή υπουργός Εξωτερικών Αλίσια Μπαρσένα ανέφερε ότι χώρα της «δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση τους επαναπατρισμούς από την Πολιτεία του Τέξας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.