ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο ρωσικός στρατός μεγαλώνει: Ο Β.Πούτιν υπέγραψε νόμο για την ηλεκτρονική στρατολόγηση

Για να υπάρχει ταχύτερη επιστράτευση όταν απαιτηθεί

Ο ρωσικός στρατός μεγαλώνει: Ο Β.Πούτιν υπέγραψε νόμο για την ηλεκτρονική στρατολόγηση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την Παρασκευή τον νόμο που διευκολύνει την επιστράτευση των Ρώσων στις μονάδες του στρατού, ένα νομοσχέδιο που επικυρώθηκε μέσα σε δύο ημέρες από την Κρατική Δούμα, την κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και αρκετοί βλέπουν ότι αυτό είναι μήνυμα για περαιτέρω αύξηση του ρωσικού στρατού.

Βάσει του νέου νόμου, ένας έφεδρος θα μπορεί στο εξής να επιστρατευτεί μέσω μιας διαδικτυακής πύλης των ρωσικών δημόσιων υπηρεσιών ή ακόμη εάν η εντολή παραδοθεί σε έναν τρίτο.

Έως σήμερα, οι κλητεύσεις έπρεπε υποχρεωτικά να παραδίδονται με τα χέρια τους. Η Μόσχα αναφέρει ότι επιστράτευσε τουλάχιστον 300.000 άνδρες πέρυσι για να ενισχύσει την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” της στην Ουκρανία.

Παρότι το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι θέλει να ξεκινήσει ένα δεύτερο κύμα αλλά όλα είναι πλέον ανοιχτά καθώς οι Ουκρανοί φαίνεται να ετοιμάζονται για μεγάλη αντεπίθεση την οποία όμως θέλει να σταματήσει η Ρωσία με εκτεταμένο δίκτυο οχυρώσεων.

Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να διώκει όσους αντιστέκονται, οι οποίοι κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης. Η εφορία, τα πανεπιστήμια και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί θα έχουν καθήκον να παρέχουν τα προσωπικά στοιχεία των επιστρατεύσιμων.

Η άρνηση να παρουσιαστούν στο γραφείο στρατολόγησης θα στερήσει κατά συνέπεια από τους Ρώσους τη δυνατότητα να εργαστούν ως επιχειρηματίες ή αυτοαπασχολούμενοι, να λάβουν δάνεια ή να έχουν την κατοικία τους και το αυτοκίνητό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέτρα αυτά αφορούν επίσης Ρώσους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους και εργάζονται εξ αποστάσεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.