Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ κατέρριψαν αμερικανικό Reaper MQ-9 στην Λιβύη!

Καμία ανακοίνωση από τις ΗΠΑ

Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ κατέρριψαν αμερικανικό Reaper MQ-9 στην Λιβύη!

Κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πέτυχαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ πάνω από τη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα και τις φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο από τα απομεινάρια του συγκεκριμένου ΜΕΑ, Προκύπτει ότι είναι αμερικανικό Reaper MQ-9.

Οι δυνάμεις του εθνικού στρατού της Λιβύης, ανακοίνωσαν επίσημα ότι η κατάρριψη ήταν δικό τους έργο, το οποίο μάλιστα φέρεται να επιτευχθεί με την χρήση του ρωσικού αντιεροπορικού συστήματος BUK. Δεν δινόταν όμως καμία άλλη λεπτομέρεια, ενώ στην πρώτη ανακοίνωση έγινε λόγος για κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, γεγονός όμως που δεν συνάδει με τα συντρίμμια τα οποία δείχνουν ότι το αεροσκάφος ήταν οπλισμένο.

Πρακτικά, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τον λόγο που ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο δεν διαθέτει η Τουρκία, πέταγε επάνω από τις θέσεις του εθνικού στρατού της Λιβύης εκτός από αυτόν που όλοι γνωρίζουν.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους τουρκόφιλους της Λιβύης και δίνουν πληροφορίες για τις θέσεις των δυνάμεων του Στρατάρχη Χάφταρ ο οποίος υποστηρίζεται από τους Ρώσους και θα έπρεπε να υποστηρίζεται εν τοις πράγμασι και από την Ελλάδα.

Έπειτα από τις επίσημες ανακοινώσεις υπήρξε αναφορά στην ομάδα Βάγκνερ, η οποία είναι γνωστό ότι πολεμά στο πλευρό του Χαφτάρ, ότι είναι αυτή η οποία ευθύνεται για την κατάρριψη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αντιδράσει επισήμως και μάλλον δεν θα το κάνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.