ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι δυτικές συνοικίες του Μπάκχμουτ πέφτουν στα χέρια των Ρώσων – Η Wagner ξεκίνησε έφοδο και στο Κρόμοβε – Το τελευταίο εμπόδιο για το Τσάσιβ Γιαρ

Που κρίθηκε η πιο αιματηρή μάχη μέχρι τώρα της ουκρανικής σύγκρουσης

Οι δυτικές συνοικίες του Μπάκχμουτ πέφτουν στα χέρια των Ρώσων – Η Wagner ξεκίνησε έφοδο και στο Κρόμοβε – Το τελευταίο εμπόδιο για το Τσάσιβ Γιαρ

Η μάχη του Μπάκχμουτ έχει ουσιαστικά τελειώσει και οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν για τον επόμενο μεγάλο στόχο τους που είναι το Τσάσιβ Γιαρ και στα πλαίσια αυτά πραγματοποιείται έφοδος στο Κρόμοβε το οποίο είναι ο ενδιάμεσος οικισμός μεταξύ Μπάκχμουτ και Τσάσιβ Γιαρ.

Το Κρόμοβε έχει μεγάλη σημασία σε τακτικό επίπεδο καθώς οι Ουκρανοί το χρησιμοποιούσαν ως «ενδιάμεση στάση» για να στέλνουν ενισχύσεις στο Μπάκχμουτ. Τώρα χρησιμοποιείται για να αποχωρήσουν οι επιζώντες Ουκρανοί από την πόλη η οποία έχει χαθεί και αυτή την στιγμή διεξάγονται απλώς εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από τους Ρώσους.

Χθες το βράδυ κατέρρευσαν ολοκληρωτικά οι τελευταίες γραμμές άμυνας και οι Ρώσοι «ξεχύθηκαν» σε όλες τις συνοικίες του δυτικού Μπάκχμουτ.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει οργανωμένη άμυνα πλέον που σημαίνει πως δεν υπάρχει κέντρο επιχειρησιακής Διοίκησης που να εκδίδει εντολές και επιχειρησιακά σχέδια.

Το ενδιαφέρον είναι πως ακόμα και οι Ουκρανοί παραδέχτηκαν πως έχει χαθεί το κεντρικό Μπάκχμουτ (που είχε χαθεί πολλές μέρες πριν) και στο δυτικό οι Ρώσοι προελαύνουν.

https://twitter.com/UnerkanntW/status/1648995573461135362

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μάχη του Μπάκχμουτ κρίθηκε στην σχετικά πιο εύκολη από το αναμενόμενο κατάληψη του βιομηχανικού συγκροτήματος του ΑΖΟΜ.

Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα για τους Ουκρανούς ενώ η επικείμενη πτώση του Μπάκχμουτ είχε ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα με την κατάληψη των αλατωρυχείων του Σολεντάρ.

Το Τσάσιβ Γιαρ απασχολεί τώρα τους Ρώσους γιατί οι Ουκρανοί σε μία ενδεχόμενη μεγάλη αντεπίθεση θα το χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο.

Αν οι Ρώσοι το καταλάβουν οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να… αντεπιτεθούν από το Κραματόρσκ.

Πολύ μακριά για να κρύψουν τόσο μεγάλες κινήσεις…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλλον όμως  η ουκρανική αντεπίθεση δεν θα ξεκινήσει στο Ντόνμπας. Πιο πιθανό στον Δνείπερο και στην Ζαπορίαζια (που και εκεί είναι πολύ δύσκολο να είναι επιτυχής, οι Ρώσοι έχουν ετοιμαστεί).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.