ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο εκπαιδεύονται

Σε διαρκή ετοιμότητα το νατοϊκό ναυτικό

Οι μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο εκπαιδεύονται

Οι μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο εκπαιδεύονται, διατηρώντας ετοιμότητα επέμβασης στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής δύναμης πολύ υψηλής ετοιμότητας (Very High Readiness Joint Task Force (VJTF)).

SNMG – 2

Την Τετάρτη 08 Ιουνίου 2022 διεξάχθηκε συνεκπαίδευση τύπου PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΛΗΜΝΟΣ και του Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΛΑΣΚΟΣ με μονάδες της Μόνιμης ΝΑΤΟϊκής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG 2).

Το PASSEX πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise – ADEX) με την συμμετοχή 2 F-4 της ΠΑ.Σημειώνεται ότι, λίγες μέρες νωρίτερα, τα πλοία της SNMG-2, ITS Margottini και TCG Salihreis (ιταλική και τουρκική φρεγάτα αντίστοιχα) είχαν συναντηθεί με τα πλοία του Ιαπωνικού στόλου JS Kashima και JS Shimakaze, που πραγματοποιούν υπερπόντιο εκπαιδευτικό πλου νέων αξιωματικών, από 24 Απριλίου.

SNMCMG-2

Η Μόνιμη ΝΑΤΟϊκή ναυτική δύναμη αντιναρκικών αντιμέτρων -2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG-2)) μεταξύ  4-7 Ιουνίου επισκέφθηκε το Αλγέρι και αναχωρώντας πραγματοποίησε επίσης άσκηση τύπου PASSEX με πλοία του Αλγερινού ΠΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με δεδομένο το πολεμικό σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή, οι δυο από τις τέσσερις μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο, συνεχίζουν να εκπαιδεύονται και να διατηρούνται σε ετοιμότητα. Για το σκοπό αυτό αξιοποιούνται συχνά Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δυνάμεις άλλων μεσογειακών χωρών, ενώ ακόμη δεν χάνεται η ευκαιρία για επιβεβαίωση και σύσφιξη των δεσμών των ναυτικών μονάδων του ιμπεριαλιστικού οργανισμού με εκείνες του Ιαπωνικού ναυτικού.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.