ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι νέες φωτογραφίες του stealth βομβαρδιστικού B-21 Raider της USAF – Πτήση εντός του έτους

Ετοιμάζεται για τις επόμενες φάσεις δοκιμών

Οι νέες φωτογραφίες του stealth βομβαρδιστικού B-21 Raider της USAF – Πτήση εντός του έτους

Η αμερικανική αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέες φωτογραφίες του βομβαρδιστικού B-21 Raider, μεταξύ των οποίων και μία από μια προηγουμένως αθέατη οπτική γωνία έξω από το υπόστεγο.  

Οι εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του Αρχηγού του Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας, Στρατηγού Charles Q. Brown, Jr. στο συνέδριο 2023 Air, Space & Cyber Conference, όπου ανέδειξε το B-21 Raider ως παράδειγμα επιτυχούς εφαρμογής σχεδιασμού για την αεροπορία στο πλαίσιο της “Εντολής Δράσης D” του στόχου του για την επιτάχυνση της αλλαγής.

Η στρατηγική προσέγγιση του στρατηγού Brown “Accelerate Change or Lose”, που δημοσιεύθηκε το 2020, περιλαμβάνει τέσσερις εντολές δράσης: Αεροπόροι, Γραφειοκρατία, Ανταγωνισμός και Εφαρμογή σχεδιασμού.

Η τελευταία, την οποία επικαλείται σήμερα ο στρατηγός Μπράουν, λέει ότι η αεροπορία πρέπει να γνωρίζει πώς να προσαρμόζεται στις αλλαγές και πρέπει να είναι έτοιμη για τους μελλοντικούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, αναπτύσσοντας μια προσιτή, αναλυτικά υπερασπίσιμη και υποστηριζόμενη από το Κογκρέσο δομή δυνάμεων.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το Raider να ετοιμάζεται για τις επόμενες φάσεις δοκιμών, με τα σήματα ED της αεροπορικής βάσης Edwards στις πόρτες του κύριου συστήματος προσγείωσης, έναν ανιχνευτή δεδομένων αέρα και μερικά μαύρα μπαλώματα που θα μπορούσαν να είναι είτε αισθητήρες είτε δείκτες αναφοράς για τις δοκιμές πτήσης.

Ο στρατηγός Thomas A. Bussiere, διοικητής της Διοίκησης Global Strike της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι οι δοκιμές των κινητήρων βρίσκονται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της Northrop Grumman στο εργοστάσιο 42 της Πολεμικής Αεροπορίας στο Palmdale, ενώ η πρώτη πτήση αναμένεται μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους 2023.

Οι νέες φωτογραφίες προσφέρουν επίσης για πρώτη φορά μια ματιά στις επιφάνειες ελέγχου πτήσης, με τρία σύνολα που κατανέμονται κατά μήκος της ουράς της πτέρυγας.

Η άποψη τριών τετάρτων δείχνει ένα πλευρικό προφίλ που μοιάζει πολύ με το B-2 Spirit, το οποίο θα αντικατασταθεί από το Raider. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το B-21 Raider θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του στόλου των βομβαρδιστικών και θα αντικαταστήσει σταδιακά τα βομβαρδιστικά B-1 και B-2 καθώς θα είναι διαθέσιμος επαρκής αριθμός B-21.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.