ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οι Ρώσοι εξουδετέρωσαν το ουκρανικό προγεφύρωμα στην Χερσώνα – «Η περιοχή έχει πλήρως εκκαθαριστεί»

Οι Ουκρανοί αναζητούν το αδύνατο σημείο στις άμυνες του ποταμού Δνείπερου

Οι Ρώσοι εξουδετέρωσαν το ουκρανικό προγεφύρωμα στην Χερσώνα – «Η περιοχή έχει πλήρως εκκαθαριστεί»

Oι Ρώσοι ανακοίνωσαν σήμερα πως εκκαθάρισαν το δεύτερο, μέσα σε λίγες ημέρες, συνεχόμενο ουκρανικό προγεφύρωμα, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, το οποίο δημιούργησαν οι Ουκρανοί με αιφνιδιαστική επιθετική ενέργεια στις 11 Αυγούστου.

‘Οπως είχε δημοσιεύσει το pronews.gr με μία αιφνιδιαστική επιθετική ενέργεια οι Ουκρανοί διέσχισαν τον ποταμό Δνείπερο κοντά στην πόλη της Χερσώνας, πέρασαν στην αριστερή όχθη και δημιούργησαν προγεφύρωμα αιχμαλωτίζοντας μάλιστα Ρώσους στρατιώτες.

Οι ρωσικές αρχές στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, παραδέχθηκαν σήμερα ότι Ουκρανοί καταδρομείς είχαν διασχίσει τον ποταμό Δνείπερο, και κατέλαβαν προσωρινά θέσεις στην αριστερή όχθη τις οποίες προσπάθησαν να επεκτείνουν.

«Ομάδες σαμποτέρ κατάφεραν να κρυφτούν στα περίχωρα της κοινότητας» Κοζάκι Λαρέπι, που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, δήλωσε ο Ρώσος τοπικός αξιωματούχος Βλαντίμιρ Σάλντο στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν την ρωσική φρουρά της περιοχής η οποία εν συνεχεία τους περιόρισε σε συγκεκριμένα σημεία της όχθης μέχρι να καταφτάσουν ενισχύσεις για την εξουδετέρωσή τους.

Όπως είπε ο ίδιος, η ζώνη έχει πλέον «πλήρως εκκαθαριστεί» από Ουκρανούς στρατιώτες. Είπε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις είχαν δει ουκρανικές ειδικές δυνάμεις να διασχίζουν τον ποταμό με λαστιχένιες λέμβους.

Πάντως οι Ουκρανοί δεν έχουν ακόμα παραδεχτεί πως έχασαν το προγεφύρωμα.

Τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου, η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε πως ουκρανικές μονάδες ολοκλήρωσαν με επιτυχία «ορισμένες αποστολές» στην αριστερή όχθη του Δνείπερου στην περιοχή της Χερσώνας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την περασμένη εβδομάδα, Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ ανέφεραν πως ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονταν έξω από το χωριό Κοζάκι Λαρέπι, το οποίο υφίστατο βομβαρδισμούς όπως είπαν, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η Μόσχα εξακολουθεί να ελέγχει το χωριό.

Ο ουκρανικός Στρατός πραγματοποιεί σποραδικά επιχειρήσεις στην αριστερή όχθη, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό, ικανό να αναγκάσει τους Ρώσους να αποσύρουν στρατεύματα από την Ζαπορίζια.

Πάντως υπάρχει ζήτημα και με την γέφυρα Τσόνγακ που συνδέει την Κριμαία με την Χερσών καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία εδώ και 11 ημέρες μετά τα πρόσφατα ουκρανικά πλήγματα.

Αυτό σημαίνει πως τα στρατεύματα στην Χερσώνα δυσκολεύονται να εφοδιαστούν και αυτό οι Ουκρανοί προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.