ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ρώσοι έπληξαν «κρίσιμες υποδομές» σε Λβιβ, Ζαπορίζια και Κίεβο – Μεθοδικά εξαρθρώνουν την ουκρανική διοικητική μέριμνα

Χτύπησαν τα κέντρα ανεφοδιασμού της ουκρανικής αντεπίθεσης

Οι Ρώσοι έπληξαν «κρίσιμες υποδομές» σε Λβιβ, Ζαπορίζια και Κίεβο – Μεθοδικά εξαρθρώνουν την ουκρανική διοικητική μέριμνα

Οι ρώσικες πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν καίριους στόχους και κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία, τόσο στο Κίεβο όσο και στην Ζαπορίζια στην Λβιβ.

Υποδομές τις οποίες οι Ουκρανοί χαρακτηρίζουν «κρίσιμες» αλλά δεν προσδιορίζουν τι είναι. Μεθοδικά οι Ρώσοι εξαρθρώνουν την ουκρανική διοικητική μέριμνα και δείχνουν να έχουν μάθει έστω και αργά από τα λάθη που έχουν διαπράξει μέχρι τώρα.

Η στρατιωτική διοίκηση της Λβιβ των 70.000 κατοίκων, περίπου 70 χιλιόμετρα από την Πολωνία, κράτος μέλος του NATO, ανέφερε πως η Ρωσία έπληξε «κρίσιμη υποδομή» με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Τα πλήγματα φαίνεται πως έγιναν με επιδρομή ρωσικών drone καμικάζι Geran-2.

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται βομβαρδισμός του Λβιβ με αυτόν τον τρόπο και αυτό ίσως δείχνει πως η α/α άμυνα της Ουκρανίας έχει αρχίσει να αποκτάει «ρωγμές».

Η διαδρομή μέχρι το Λβιβ είναι πολύ μεγάλη.

Ο Γιούρι Μαλάσκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην περιφέρεια Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά), ανέφερε μέσω Telegram πως οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έβαλαν στο στόχαστρο τηλεπικοινωνιακές υποδομές, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Και σε αυτή την περιφέρεια, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ως αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές η Ζαπορίζια χτυπήθηκε με 8 πυραύλους S-300 στην έκδοση εδάφους-εδάφους.

Νωρίτερα, η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανέφερε πως η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε για να απωθήσει ρωσική επιδρομή με drones-καμικάζι στην ουκρανική πρωτεύουσα και στην περιφέρειά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ η ρωσική τακτική Αεροπορία βομβάρδισε με μαχητικά αεροσκάφη Su-24, Su-25, αλλά και Su-34 το ουκρανικό προωθημένο στρατηγείο στην πόλη Orekhov στο τμήμα της Ζαπορίζια που βρίσκεται υπό ουκρανική κατοχή και  την βάση της εφεδρικής 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών, ενώ ρωσικά πλοία εκτόξευσαν από την Μαύρη Θάλασσα βλήματα cruise Kalibr και έπληξαν στόχους σε Οδησσό, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Το Λβιβ είναι ο βασικός διαμετακομιστικός κόμβος από όπου περνούν όλα τα δυτικά οπλικά συστήματα.

Από εκεί κατευθύνονται σε Οδησσό και Ζαπορίζια για να προωθηθούν μετέπειτα στα μέτωπα της πρώτης γραμμής.

Σημειώνεται ότι χθες απέτυχαν οι νέες ουκρανικές προσπάθειες για διάσπαση το ρωσικών γραμμών στο Νόβοντονέτσκ και την Ζαπορίζια αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και πολλά κατεστραμμένα δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες ότι οι δυνάμεις του απώθησαν ουκρανική απόπειρα κατάληψης του χωριού Νοβοντονέτσκε στην ανατολική περιοχή Ντονέτσκ, μια από τις περιοχές όπου έχει επικεντρωθεί η αντεπίθεση του Κιέβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι Πεζοναύτες από τον ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού απώθησαν την νυχτερινή επίθεση και κατέστρεψαν ουκρανικά θωρακισμένα οχήματα. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης αλλά το σχετικό βίντεο επιβεβαιώνει το ρωσικό ΥΠΑΜ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.