ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η ρωσική Αεροπορία ανάσχεσε την επίθεση στην Μελιτόπολη με σφοδρούς βομβαρδισμούς: Κτυπήθηκαν οι εφεδρείες και το στρατηγείο των Ουκρανών

Για την ώρα η πόλη-«κλειδί» διασώθηκε από την ουκρανική προέλαση - Ένα ακόμα γερμανικό Leopard-2A6 έπεσε άθικτο στα χέρια των Ρώσων

Η ρωσική Αεροπορία ανάσχεσε την επίθεση στην Μελιτόπολη με σφοδρούς βομβαρδισμούς: Κτυπήθηκαν οι εφεδρείες και το στρατηγείο των Ουκρανών

Εκμεταλλευόμενη την απόλυτη αεροπορική υπεροχή της, η ρωσική τακτική Αεροπορία βομβάρδισε με μαχητικά αεροσκάφη Su-24, Su-25, αλλά και Su-34 το ουκρανικό προωθημένο στρατηγείο στην πόλη Orekhov στο τμήμα της Ζαπορίζια που βρίσκεται υπό ουκρανική κατοχή και  την βάση της εφεδρικής 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών, ενώ ρωσικά πλοία εκτόξευσαν από την Μαύρη Θάλασσα βλήματα cruise Kalibr και έπληξαν στόχους σε Οδησσό, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Επίσης drones καμικάζι από την Μαριούπολη κτύπησαν στόχους στην περιοχή της Οδησσού

Συγκεκριμένα στην Χερσώνα κτυπήθηκαν εγκαταστάσεις προσωπικού και μια αποθήκη πυρομαχικών, που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με δυτικά πυρομαχικά για τα άρματα μάχης των 120 χλστ.

Στην περιοχή της Ζαπορίζια, κτυπήθηκε η επιχειρησιακή εφεδρεία των ουκρανικών στρατευμάτων που ετοιμαζόταν να προωθηθεί στο Pyatikhatki και από εκεί να κτυπήσει το Rapotino και να προελάσει προς την Μελιτόπολη.

Ο Ουκρανοί δεν κατάφεραν να προχωρήσουν προς της κατεύθυνση του Rabotino και αδυνατούν, μέχρι στιγμής να αξιοποιήσουν την ευκαιρία κατάληψης του Pyatikhatki και αυτό σημαίνει ότι η Μελιτόπολη είναι για την ώρα ασφαλής και άρα ο διάδρομος Κριμαίας-Μαριούπολης είναι ασφαλής.

Η Οδησσός, περνά δύσκολη νύκτα:  Τουλάχιστον οκτώ μεγάλες εκρήξεις στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού και του λιμένα, δείχνουν ότι οι cruise έχουν πετύχει τους στόχους τους.

Επίσης κτυπήθηκαν στόχοι στην βόρεια (δεξιά) όχθη του Δνείπερου με βόμβες FAB 500 εναντίον ουκρανικού στόχου στην πόλη Berislav, που βρίσκεται κοντά στη Nova Kakhovka.

Τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 110 εξόδους και τα ρωσικά πλοία εκτόξευσαν 12 βλήματα cruise.

Στο έδαφος ο ρωσικός Στρατός συνέχισε να κτυπά τα Leopard-2 με ένα ακόμα της έκδοσης Α6 να πέφτει σχεδόν άθικτο στα χέρια τους και να μεταφέρεται στα μετόπισθεν: 

O Oυκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι σε μήνυμά του προσπάθησε να προσδώσει μια εικόνα επιτυχίας της ουκρανικής επίθεσης, η οποία όμως δεν συνάδει με τα φτωχά αποτελέσματα στο έδαφος:

«Σε ορισμένες περιοχές οι δυνάμεις μας προελαύνουν, σε άλλες υπερασπίζονται τις θέσεις τους ή αποκρούουν τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι κατακτητές», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν έχουμε χάσει εδάφη, έχουμε απελευθερώσει μόνο. Ενώ εκείνοι έχουν μόνο απώλειες. Συνολικά η κατάσταση συνοψίζεται σε πίεση από μέρους μας, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη σημαία μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.