ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Λίμαν – Οι Ουκρανοί τρέχουν να σωθούν (βίντεο)

Άτακτη υποχώρηση των δυνάμεων του Κιέβου για να αποφύγουν την καταστροφή

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Λίμαν – Οι Ουκρανοί τρέχουν να σωθούν (βίντεο)

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι καταλήφθηκε η πόλη Λίμαν στο Ντόνμπας στην Ανατολική Ουκρανία.

Εικόνες και βίντεο δείχνουν τους Ρώσους να κάνουν τις τελευταίες εκκαθαρίσεις στην πόλη και Ουκρανούς να εγκαταλείπουν την περιοχή με σκοπό να μπορέσουν να φτάσουν σε Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ.

Συμφωνείτε με την αποστολή όπλων και πυρομαχικών από τα αποθέματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους Ουκρανούς;

  • Ναι (3%, 949 Votes)
  • Ίσως ναι (1%, 184 Votes)
  • Όχι (95%, 31.060 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 208 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (0%, 132 Votes)

Σύνολο ψήφων: 32.533

Loading ... Loading ...

Ηκατάληψη της Λίμαν έγινε πολύ γρηγορότερα από οτι περίμενε και η ίδια η Μόσχα που σημαίνει ότι το ηθικό των ουκρανικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα χαμηλό αυτή την περίοδο και δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που επιχειρούσαν να περάσουν τα δυτικά ΜΜΕ και ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι.

Γενικώς οι Ρώσοι δείχνουν να έχουν μάθει από τα λάθη των πρώτων ημερών και προχωρούν τις επιχειρήσεις τους με μεθοδικό τρόπο χωρίς να ενδιαφέρονται για τον χρόνο που θα χρειαστούν για να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους στην Ουκρανία.

Άλλωστε, ο χρόνος δείχνει να δουλεύει υπέρ της Ρωσίας. Η φθορά που ανέμεναν στην Δύση ότι θα υποστεί η Μόσχα αποδείχτηκε εν τέλει ότι γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Είναι η Δύση αυτή η οποία φθείρεται και παρουσιάζει πλέον ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα, ενέργεια, πρώτες ύλες κ.λ.π.

Η Μόσχα είδε ότι μπορεί να τραβήξει τον πόλεμο για πολλούς μήνες, καθώς διαθέτει επάρκεια σε οτιδήποτε χρειάζεται μία χώρα για να επιβιώνει και να λειτουργεί με φυσιολογικό τρόπο.

Έτσι οι Ρώσοι ακολουθούν τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» δηλαδή τον κατακερματισμό των ουκρανικών δυνάμεων, περικυκλώνοντας τες μέσα σε μικρούς θύλακες και καταστρέφοντάς τες με μικρούς ελιγμούς.

Ο τελικός Αντικειμενικός Σκοπός, είναι με υπομονή και μεθοδικότητα να καταστραφούν η ουκρανικές δυνάμεις στο σύνολό τους μέχρι την κεντρική Ουκρανία. Εν συνεχεία η Μόσχα θεωρεί ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβει το Χάρκοβο και στο τέλος την Οδησσό.

Στην Οδησσό θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα σταματήσουν την προέλαση καθώς στην Μόσχα καταλαβαίνουν ότι αυτές οι περιοχές επειδή διαθέτουν πλειοψηφικό ρώσικο στοιχείο μπορούν να ενσωματωθούν στην Ρωσική Ομοσπονδία και θα έχει επιτευχθεί ο στόχος της ενοποίησης όλων των ρωσόφωνων περιοχών μέχρι την Υπερδνειστερία.

Η Ρωσία θα έχει καταλάβει περιοχές ίσες σε έκταση με την μισή Γαλλία και θα έχει αποκτήσει έναν πληθυσμό περίπου 25 εκατομμυρίων λύνοντας έτσι και το δημογραφικό της πρόβλημα ενώ θα μπορέσει να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 170 εκατομμυρίων πολιτών που θεωρείται  η βάση για μία χώρα που θέλει να έχει το status της υπερδύναμης (για πολλούς αναλυτές ο πληθυσμός των 300.000.000-350.000.000 που έχουν οι ΗΠΑ θεωρείται ο ιδανικός).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.