ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οι Ρώσοι στρατιώτες αποχωρούν από το Ναγκόρνο Καραμπάχ (βίντεο)

Το επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Οι Ρώσοι στρατιώτες αποχωρούν από το Ναγκόρνο Καραμπάχ (βίντεο)

Οι Ρώσοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από το φθινόπωρο του 2020 ξεκίνησαν την αποχώρησή τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, επτά μήνες μετά την ανακατάληψη από το Αζερμπαϊτζάν αυτού του θύλακα που τελούσε υπό τον έλεγχο των Αρμενίων επί τρεις δεκαετίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες των αζερικών μέσων ενημέρωσης.

Το φθινόπωρο του 2020, το Αζερμπαϊτζάν και αυτονομιστές που υποστηρίζονταν από την Αρμενία αντιπαρατέθηκαν σε έναν πόλεμο έξι εβδομάδων για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που προκάλεσε 6.500 θανάτους.

Ο πόλεμος τελείωσε με βαριά ήττα των αρμενικών δυνάμεων, που αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν σημαντικά εδάφη. Η Ρωσία είχε αναπτύξει τότε μια δύναμη διατήρησης της ειρήνης που αποτελείτο από 2.000 στρατιώτες προκειμένου να επιβλέψουν την τήρηση των όρων της κατάπαυσης του πυρός και την αποχώρηση των δυνάμεων των αυτονομιστών.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε νέα επίθεση-αστραπή και κατέλαβε ολόκληρο το Ναγκόρνο Καραμπάχ, χωρίς οι ρωσικές δυνάμεις να επέμβουν, βάζοντας τέλος σε τρεις δεκαετίες σύγκρουσης για τον έλεγχο του θύλακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.