ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

«Κατάπιαν» τα περί «αποπυρηνικοποίησης» οι Γερμανοί: Όπισθεν ολοταχώς ο Ο.Σολτς

Οι τρεις πυρηνικοί σταθμοί της Γερμανίας θα παραμείνουν σε λειτουργία έως τα μέσα Απριλίου

«Κατάπιαν» τα περί «αποπυρηνικοποίησης» οι Γερμανοί: Όπισθεν ολοταχώς ο Ο.Σολτς

Όπως όλα δείχνουν οι Γερμανοί, «κατάπιαν» τα περί «αποπυρηνικοποίησης», καθώς με απόφαση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, οι τρεις πυρηνικοί σταθμοί της Γερμανίας θα παραμείνουν σε λειτουργία έως τα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με επιστολή του καγκελάριου προς τους συναρμόδιους υπουργούς, θα πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα το νομικό πλαίσιο προκειμένου οι πυρηνικοί σταθμοί Isar 2, Νεκαρβεστχάιμ 2 και Έμσλαντ να παραμείνουν σε λειτουργία μετά τις 31 Δεκεμβρίου και το αργότερο έως τις 15 Απριλίου.

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ... Loading ...

Οι τρεις εναπομείναντες πυρηνικοί σταθμοί της Γερμανίας επρόκειτο, σύμφωνα με απόφαση παλαιότερων κυβερνήσεων, να τεθούν οριστικά εκτός λειτουργίας στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Τις τελευταίες εβδομάδες η τύχη των σταθμών είχε αναχθεί σε μείζονα αιτία τριβής μεταξύ κυρίως των Φιλελευθέρων (FDP), οι οποίοι ζητούσαν την παραμονή τους σε λειτουργία έως το 2024 και ενδεχομένως την επαναλειτουργία ήδη κλειστών σταθμών και των Πρασίνων, οι οποίοι – έπειτα από μεγάλη πίεση – δέχονταν την παραμονή των δύο σταθμών σε εφεδρεία έως τον Απρίλιο και την αξιοποίησή τους μόνον εφόσον παραστεί πραγματική ανάγκη. Το συνέδριο μάλιστα των Πρασίνων χθες στη Βόννη εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα.

Ο Όλαφ Σολτς επιχείρησε κατ΄επανάληψη να καταλήξει σε συμφωνία με τους δύο εταίρους του, ωστόσο η άσκηση απόψε του απόλυτου δικαιώματός του ερμηνεύεται ως αποτυχία της προσπάθειας εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αρχηγός του FDP και υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ έσπευσε πριν από λίγο να εκφράσει την ικανοποίησή του για την απόφαση του κ. Σολτς: «Είναι προς το ζωτικό συμφέρον της χώρας να διατηρήσουμε όλες τις δυνατότητες παραγωγής ενέργειας αυτόν τον χειμώνα. Ο καγκελάριος το έχει πλέον καταστήσει σαφές», έγραψε στο Twitter και υποσχέθηκε βιώσιμες λύσεις για τον χειμώνα 2023/24. Από την πλευρά των Πρασίνων, η υπουργός Περιβάλλοντος Στέφι Λέμκε έγραψε: «Τώρα υπάρχει σαφήνεια. Η σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας παραμένει. Η Γερμανία θα καταργήσει οριστικά την πυρηνική ενέργεια στις 15 Απριλίου 2023».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.