ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ολλανδία: Συνελήφθησαν εργαζόμενος στην αντιτρομοκρατική και πρώην συνάδελφός του για διαρροή κρατικών μυστικών

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες

Ολλανδία: Συνελήφθησαν εργαζόμενος στην αντιτρομοκρατική και πρώην συνάδελφός του για διαρροή κρατικών μυστικών

Ένας εργαζόμενος στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ολλανδίας και μια πρώην συνάδελφός του που πρόσφατα εντάχθηκε στην αστυνομία συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για διαρροή κρατικών μυστικών, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές.

Ο 64χρονος εργαζόμενος στο NCTV (το γραφείο του Εθνικού Συντονιστή για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία) συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Εισαγγελικής Αρχής. Την ίδια ημέρα συνελήφθη και η 35χρονη γυναίκα που εργαζόταν επίσης στο NCTV αλλά πρόσφατα εντάχθηκε στην εθνική αστυνομία.

Η εισαγγελία δεν διευκρίνισε τι είδους μυστικά διέρρευσαν ή ποιος ήταν ο παραλήπτης τους. Στους δύο υπόπτους δεν έχει απαγγελθεί ακόμη κατηγορία.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Ντιλάν Γεσιλγκόζ είπε ότι θα ζητήσει να διερευνηθούν οι διαρροές, ταυτόχρονα με την ποινή έρευνα. «Το NCTV και η αστυνομία έλαβαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας με αφορμή αυτό το ζήτημα», αναφέρει σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο, διευκρινίζοντας ότι επειδή είναι σε εξέλιξη οι έρευνες δεν θα δοθούν άλλες πληροφορίες στη δημοσιότητα προς το παρόν.

Ο 64χρονος άνδρας από το Ρότερνταμ και η 35χρονη γυναίκα από την Γκούντα δεν κατονομάστηκαν. Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση από δικηγόρο που να τους εκπροσωπεί. Δικαστής διέταξε στις 31 Οκτωβρίου να παραμείνουν υπό κράτηση για 14 ημέρες, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το NCTV ιδρύθηκε με σκοπό να αποτρέπει τρομοκρατικές επιθέσεις και να προλαμβάνει απειλές για την κυβερνοασφάλεια και παρεμβάσεις ξένων παραγόντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.